http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, syyskuuta 23, 2013

Videomateriaalia Nairobin ostoskeskukseen tehdystä aseellisesta hyökkäyksestäVideopalvelu Youtubeen on ilmestynyt videomateriaalia Nairobilaiseen ostoskeskukseen tehdystä hyökkäyksestä. 

Siinä ei juurikaan näy ostoskeskukseen hyökänneitä terroristeja, mutta kuuluu jatkuvasti voimakasta molemminpuolista laukausten vaihtoa ja näkyy kuinka ostoskeskuksessa olevat asiakkaat juoksevat hädissään henkensä kaupalla pakoon ja etsivät suojaa. 
 

Tästä Nairobilaiseen ostoskeskukseen tehdystä verilöylystä tulee vahvasti mieleen 26-29. Marraskuuta vuonna 2008 Mumbaissa tehdyt ja toteutetut terrori-iskut, jossa terroristit/hyökkääjät ottivat myös panttivankeja ja pitivät niitä vankeina.

Mumbain tapahtumat saivat alkunsa kun tuntematon lähinnä pakistanilaisista miehistä koostunut terroristijoukko teki kymmenen terrori-iskun sarjan siviili ja poliisikohteisiin Intian, Mumbaissa. Niissä kuoli yhteensä 175 ihmistä (mukaan lukien 9 terroristia) ja 308 ihmistä haavottui. Kuolleiden joukossa oli 13 poliisiviranomaista.

Hyökkääjät teurastivat mm. kymmenittäin ihmisiä AK-47 rynnäkkökiväärein ja käsikranaatein Mumbailaiselle rautatietasemalle. Sekä jatkoivat hyökkäyksiä mm. Oberoi Trident ja Taj Mahal Place nimisiin viidentähden hotelleihin.

Viranomaiset joutuivat tuolloin tulitaisteluun hyökkääjien kanssa ja tilanne oli vasta ohi neljän päivän jälkeen, jolloin terroristit sytyttivät hotellirakennuksessa useita tulipaloja. Mitenköhän nyt käy tuolla Nairobilaisessa Israelilaisten omistamassa ostoskeskuksessa ?

Vielä yksi merkillepantava juttu oli se, että yksi iskukohde toisessa hotellissa oli juutalainen keskus.

Lähteet: http://fi.wikipedia.org/wiki/Mumbain_terrori-iskut_2008

http://www.haaretz.com/news/world/1.548088  

http://www.reuters.com/article/2013/09/21/us-kenya-attack-idUSBRE98K03V20130921