http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, syyskuuta 02, 2013

Liikenneministeriö vie kaikki henkilöautot jatkossa seurantaan autoihin tulevien mustienlaatikoiden avullaHelsingin Sanomat uutisoi maanantaina, että liikenneministeriössä suunnitellaan jo tulevia tienkäyttömaksuja, joka vie myös samalla kaikki henkilöautot seurantaan, koska autoihin tulevat mustatlaatikot tulevat vielä kaikille pakolliseksi. Näin sitten päästään vakoilemaan jokaista liikenteessä kulkevaa henkilöautoa.Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila on yksi tämän tieliikennemaksu/henkilöautojen mustalaatikko-hankkeen puuhamiehiä.

Tämä autojen mustienlaatikoiden hanke on lähtenyt eteenpäin yllätys yllätys jälleen kerran Yhdysvalloista ja kaikki Yhdysvalloissa vuoden 2014 jälkeen valmistuvat autot sisältävät tämän laatikon, jonka sisälle on rakennettu tapahtumamuisti (Eng. event data recorder). 

Tapahtumamuisti kerää auton käytöstä tietoa, joka on arvokasta myös mahdollisten onnettomuuksien selvittämisessä. Tällainen tieto voi estää vastaavia kolareita ennalta. 

Toistaiseksi liikenneviraston vaatimus ei vaikuttaisi laitteen keräämään tietoon, mutta tulevaisuudessa määräykset saattavat koskea sitäkin. 

Autonvalmistajien liitto on kertonut joidenkin autonomistajien olevan huolissaan tietosuojastaan. Jos laite seuraa gps:n avulla auton liikkeitä, sen avulla joku voisi teoriassa saada selville, missä kuljettaja on, kuinka nopeasti hän ajaa tai käyttääkö hän turvavyötä. 

Kyseiset tiedot jäävät tapahtumamuistiin vain muutamaksi sekunniksi. Lyhyt informaatio riittää mahdollisten onnettomuuksien selvittämiseen.
Tietokirjailija Petteri Järvinen on asiasta huolissaan, koska hänen mielestään tämä koko uudistus on virhealtis ja hakkeroitavissa. "Siksi en näe muuta vaihtoehtoa, kuin että tämä tarkoittaa reaaliaikaista tiedonkeruuta kaikista automatkoista. Sen kerää järjestelmän ylläpitäjä ja sieltä tulevat olemaan tiedot kaikista autolla ajoista ja siitä tuleekin mielenkiintoinen tietokanta".

Järvisen mukaan tiemaksuehdotus vastaisi kaupungeissa n. 30 prosentin korotusta bensan hintaan, eli reilusti yli kahden euron hintaista bensalitraa. 
Fasistinen isoveli on nyt tunkemassa jokaisen henkilöautoihin ja jokainen ennen yksityinen automatkakin on kohta monikansallisten urkintayhtiöiden julkista tietoa, jota myydään eteenpäin kuten NSA:n, CIA:n, FBI:n ja Mossadin toimesta.

Tämänkaltainen kehitys tekee autoilustakin kohta pelkän rikkaan eliitin huvin, koska keskiluokalla ei kohta enää ole varaa ostaa kuukausittaisiin ajomatkoihinsa bensaa, kun hinnat nousee suunnitellusti. Mutta sitten kun polkupyöräily lisääntyy, niin odottakaas vaan niin polkupyörätullit ilmestyvät asiaan jne. Kyllä eliitti osaa rahastaa kaikella, koska he kuvittelevat omistavansa sadeveden lisäksi jopa hengitysilmankin, josta on tarkoitus alkaa perimään ilmastoveroa vielä jonain kauniina päivänä.

Lähteet: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/jarvinen%20tienkayttomaksu-7708 

http://pjarvinen.blogspot.fi/2013/07/ruuhkamaksusta-uusi-digi-tv.html 

http://www.hs.fi/kotimaa/Autoilijoille+suunnitellaan+tiemaksua++kilometri+maksaisi+kuusi+sentti%C3%A4+/a1378011002952?ref=hs-art-top-1 

http://www.tekniikkatalous.fi/autot/koska+suomessa+uusiin+autoihin+halutaan+asentaa+mustat+laatikot/a863289 


http://www.tekniikkatalous.fi/autot/koska+suomessa+uusiin+autoihin+halutaan+asentaa+mustat+laatikot/a863289

http://www.talouselama.fi/uutiset/ollilan+ryhman+esityksella+poyristyttava+vaikutus+keskivertoauton+verotus+moninkertaistuisi/a2201682