http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, toukokuuta 07, 2020

Avoin kirje HSL:n hallitukselle

Arvoisa HSL:n hallitus... Nyt kun Helsingin seudun joukkoliikenne HSL on joutunut taloudellisiin vaikeuksiin ja sen matkustajamäärissä on tapahtunut jo huomattava matkustajamäärän lasku.Haitte jo aikaisemmin valtiolta 54 miljoonan euron tukia bussiliikenteen toimintaan, jonka EU:n komissio vaatii teiltä takaisin, koska EU:n komission mukaan kyseessä oli laiton bussituki.

Nyt kun anotte valtiolta vielä 100 miljoonan euron lisätukea HSL:n talouskurimukseen, niin aiotte vielä maksattaa tämän matkustajilla nostamalla edelleen matkalippujenne hintoja.

Tässä ei ole enää mitään järkeä, joten minulla olisi nyt HSL:n hallitukselle paras ja mahdollisin ratkaisu tähän.

Se olisi ilmainen HSL:n joukkoliikenne.

Se meinaan toteutuu vielä tulevaisuudessa, mutta jos ymmärrätte tämän jo nyt, niin ette ymmärrä minkä yhteiskunnallisen palvelun te mahdollistaisitte sillä, koska se maksaisi itsensä moninkertaisena takaisin mm. ulkomaisen turismin muodossa.

Sen sijaan kun te nyt kuritatte köyhiä matkustajianne jatkuvilla lippujen korotuksilla, niin kuritatte myös turisteja, jotka ihmettelevät miten täällä on näinkin kallis paikallisliikenne, kun taas jossain Kreikan pääkaupungissa Ateenassa pääset raitovaunullakin matkustamaan alle eurolla.

Jos HSL:n Suomen valtiolta saamat tukirahat ovat EU:n komission mielestä laittomia, niin miksi anotte niitä uudelleen ? 

Vai teettekö tämän sen takia, että saisitte kierrätettyä Suomen valtiolta 100 miljoonaa euroa EU:n komissiolle sakkorahoina ? 

Joten kuinka tyhminä te oikein meitä HSL:n päivittäisiä matkustajia oikein pidätte ? 

Olisi jo ehkä vihdoin aika katsoa sinne peiliin ja älytä homman totuus, että jos tässä rahasta se on kiinni, että saadaanko ilmainen HSL:n joukkoliikenne vai ei, niin valinta on yksin teidän HSL:n hallituksen.

Ilmainen joukkoliikenne toisi turisteja miljoonia lisää Helsinkiin vuosittain ja sieltä ne ilmaisen joukkoliikenteen tappiot voisi kuitata moninkertaisena takaisin.

Silloin voisi myös jokainen työtönkin laittaa sen kuukausittaisen 61,00 euroa johonkin muuhun hyödylliseen, kuin tukea sillä rahalla EU:n komission korruptiota.
Ilmainen joukkoliikenne on jo käytössä Tallinnassa ja sillä on ollut aivan loistavia vaikutuksia kyseisen kaupungin talouteen. Tallinna nimittäin rikastui ilmaisella joukkoliikenteellä.

Siellä viiden vuoden aikana 35 000 ihmistä siirsi itsensä muista kunnista Tallinnaan ja tästä Tallinna sai uusia veronmaksajia ja teki voittoa ilmaisella joukkoliikenteellä jopa 20 miljoonaa euroa vuositain.

Joten kuvitelkaas minkälainen rahapotti syntyisi voittoa ilmaisella joukkoliikentellä HSL:n paikallisliikenteellä ? 

Yritän nyt rohkaista hallitustanne käyttämään viisautta ja järkeä. Joten olisi jo korkea aika lopettaa nyt tämä jatkuva köyhyyden aiheuttaminen joukkoliikenteellä ja siirtää se voittoa tuottavaan liiketoimintaan, joka on ilmainen HSL:n joukkoliikenne.

Että päätös sekä pallo on nyt teillä kiitos.

Olen puhunut.

Terveisin

Teemu Vehkala

Helsingissä 07.05.2020