http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, elokuuta 02, 2016

Puolustusvoimat epäilee psykologisten testien tulosten vuotaneen ulkomaille

Suomen pääesikunta epäilee, että armeijan yli 400 000 psykologisten testien tuloksia olisi vuotanut ulkomaille.  Asia tuli ilmi pääesikunnan hallinto-oikeuteen toimittamasta asiakirjasta, josta selviää että suomalaiset tutkijat luovuttivat luvattomasti tiedot brittiläisille.

Brittiläiset tutkijat Richard Lynn ja Edward Dutton saivat luvatta käsiinsä 407 166 psykologisen P1-testin tulokset käyttöönsä. 

Puolustusvoimat valvoo sitä, keille testituloksia annetaan, mutta ulkomaalaisten käsiin ei psykogisten testien tuloksia saisi antaa.


Brittitutkija kielsi saaneensa aineistoa

Suomen pääesikunta pyysi jo viime vuonna Duttonilta selvitystä siitä, että kuka oli antanut brittitutkijoille aineistoa käyttöönsä.

Dutton kiisti että hän olisi saanut aineistoa käyttöönsä, mutta kertoi vaan kääntäneensä yhden suomalaisen gradun.


Suomen pääesikunta ja kansallisarkisto tappelevat tällä hetkellä oikeudessa siitä, että mitä näille vuosikymmenten aikana kertyneille peruskoetuloksille pitäisi tehdä. Suomen kansallisarkisto kun on määrännyt, että tulokset saadaan luovuttaa tutkijoiden haltuun.


Pääesikunta valitti jo aiemmin Kansallisarkiston säilytysmääräyksestä Helsingin hallinto-oikeudessa, jossa valitus hylättiin. Asia on nyt käsiteltävänä KHO:ssa.


Ketä kiinnostaa suomen armeijan psykologiset tekstiulokset ? 


Paljon olennaisempaa olisi selvittää se, että kelle nämä pari brittitutkijaa oikein työskentelevät, sillä jos toimeksiannot ovat tulleet Mi5:lta ja Mi6:lta tai jopa britannian Tavistock Instituutilta, niin siinä tapauksessa tämä asia on erittäin poliittisesti arka juttu.
Lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016080121985328_uu.shtml