http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, kesäkuuta 06, 2015

Nestle lisännyt lyijyä Intiaan myytyihin pikanuudeleihin
Intia on kieltänyt Nestle-yhtiöltä pikanuudelien myynnin ja valmistuksen, koska niistä on löytynyt korkeita pitoisuuksia lyijyä.

Nestlen mukaan tuotteet ovat turvallisia, eivätkä lyijypitoisuudet ylitä sallittuja rajoja. Yhtiö kuitenkin ilmoitti tänään vetävänsä tuotteet pois kaupoista väliaikaisesti. 

Kohu sai alkunsa, kun parin tusinan nuudelipaketeista tehtiin rutiinitarkistus.

Nestle hallitsee yli 80 % Intian pikaruokamarkkinoita. Yhtiön pikanuudelit valittiin viime vuonna viiden luotettavimman tuotemerkin joukkoon. 

Ei tarvitse olla ruudinkeksijä tietääkseen, että mitä varten Nestle on lisännyt lyijyä Intiaan myytäviin nuudeleihinsa. Sillä mikään lyijynkaltainen myrkky ei itsessään kulkeudu tehtaalla Nestleen elintarvikkeisiin. 


Lyijy vaikuttaa lähes kaikkiin kehon kudoksiin. Myrkytyksen ensimmäisinä oireina esiintyy usein päänsärkyä ja vatsakipuja.[4] Pitkäaikaisemman altistumisen haittavaikutuksia ovat:

Nestlen toimitusjohtaja Peter Brabeck-Lemathe on esittänyt julkisuudessa kommentteja, että kuinka ihmisillä ei tulisi olla julkista oikeutta juomaveteen.

Jos nyt vielä mennään erikseen tähän Intiaan, niin jos siinä kyseisessä maassa steriloidaan vuodessa yli 4 miljoonaa naista. Niin huomaa kyllä selvästi sen, että Nestle pyrkii samoin eliminoimaan väestöä myrkyttämällä sinne myytäviä elintarvikkeita. 

Sillä mikään lyijyn kaltainen myrkky ei itsestään kulkeudu Nestlen elintarvikkeisiin, ellei sillä ole erikseen jokin erillinen poliittinen agenda ja tässä Nestlen Intiaan myytävissä pikanuudeleissa kyse on depopulaatiosta. 


Lähde: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015060519811702_ul.shtml