http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, kesäkuuta 01, 2015

Georgian etsintäkuulutettu ex-presidentti Odessan kuvernööriksi


Georgian presidenttinä vallankumouksella valtaan vuonna 2003 noustettu Mihail Saakashvili nimitettiin Odessan kuvernööriksi. Nimityksestä vastasi Ukrainassa CIA:n vallankaappauksen jälkeen valtaansa nostettu presidentti Petro Poroshenko.

Saakashvili on etsintäkuulutettu Georgianssa mm. useista valtiorikoksista. EU:n tutkimus totesi hänet syylliseksi Georgian vuoden 2008 sotaan Etelä-Ossetiassa.Kuva: Georgiassa käyty viiden päivän sota toteutui 2008 elokuussa, kun Georgian armeija hyökkäsi 7. elokuuta Etelä-Ossetian pääkaupunkiin ja tappoi siellä venäläisiä rauhanturvaajia. Samalla kun Georgian armeija alkoi teurastaa siellä asuvaa venäläisväestöä, niin Venäjän armeija teki vastahyökkäyksen josta syntyi n. kuuden päivän sota.

Tämä kaikki sitten uutisoitiin Venäjän armeijan aloittamaksi sotilaalliseksi invaasioksi, jota oikein valkoisessa talossa asti paheksuttiin.  


Saakashvili vaihtoi kansallisuuttaan lauantaina ennen virkanimitystään Odessan kuvernööriksi. 

Saakashvili pakeni Georgiasta vuonna 2013 hieman ennen presidentin virkakauden päättymistä ja on elänyt sen jälkeen maanpaossa. Häntä vastaan on nostettu myös syytteitä talousrikoksista sekä vastustajiensa poliittisista vainoista.

Georgia on tehnyt luovutuspyynnön Saakashvilista Ukrainaan helmikuussa 2015. Mutta Kiova ei suostu luovutukseen. Saakashvilin henkilökohtaiset varat on myös jäädytetty Georgiassa.