http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, joulukuuta 20, 2014

Suomen poliittinen johto yritti salata CIA:n vankilennotSuomen poliittinen johto yritti salata CIA:n vankilennot julkisuudesta. Näin käy ilmi Wikileaksin vuotamasta asiakirjoista, joista selviää että Suomi oli pyytänyt monta kertaa Yhdysvaltain hallinnon apua vankilento skandaalin hautaamiseksi. Silloinen pääministeri Matti Vanhanen oli henkilökohtaisesti vakuuttanut Yhdysvaltojen suurlähettiläälle, ettei halua haastaa Yhdysvaltoja vaan minimoida kummallekin osapuolelle koituvan vahingon.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja oli saanut Yhdysvalloilta kehuja, kuinka CIA:n vankilento skandaali onnistuttiin pitämään maton alla suomen valtamediassa. 


Jos nyt kuitenkin mennään karuihin faktoihin, että mitä CIA:n vankilennot ovat, kun kidutuksenkin paljastanut raportti julkistettiin vähän aikaa sitten.

Entinen CIA:n agentti Bob Baer paljasti New Statesman -lehdelle vankien kiduttamisista. 

Jos vankia halutaan kiduttaa, hänet lähetetään Syyriaan. Mutta jos Jos joku halutaan 'kadottaa' – niin että hänestä ei enää ikinä kuulla – lähetetään Egyptiin.


Kuvassa näkyy aitoja CIA:n operoimia kidutus tilanteita. Jo on kumma kun näitä kuvia ei paljon näytetä Suomen televisiossa. Sellainen kun sotkisi liikaa viihteellistettyä uutisointia.

Kyse ei ole ollut muutaman erityisen tärkeän vangin altistamisesta vedellä tukehduttamiselle, kuten yleisesti kuvitellaan: kansalaisjärjestöt ja journalistit ovat dokumentoineet yli sata kuulusteluissa kuollutta ihmistä, ja oikea luku on varmasti paljon korkeampi. Eläkkeelle jäänyt Yhdysvaltain armeijan kenraali Barry McCaffrey on todennut: "Kidutimme ihmisiä armottomasti. Me todennäköisesti murhasimme tusinoittain niiden aikana, sekä puolustusvoimat että CIA."

Keväällä 2006 Euroopan neuvoston tutkimuksia johtanut sveitsiläinen europarlamentaarikko Dick Marty lähetti EN:n Suomen valtuuskunnalle kirjeitse listan lennoista, joista pyydettiin yksityiskohtaisia tietoja. Tietoja ei kuitenkaan etsitty eikä annettu. Valtion omistama Finavia Oyj kieltäytyi antamasta tietoja epäillystä vankilennosta Amnestylle sillä perusteella, että kyseessä on "yrityssalaisuus". Repriev-ihmisoikeusjärjestön tietopyyntöihin vastattiin Suomesta niin haluttomasti, että viranomaiset rikkoivat hidastelullaan omia julkisuuslakejamme. Samoin Euroopan parlamentin kidutuslentoja tutkinut tilapäinen valiokunta lähestyi Suomea kirjeitse. Kirjeeseen ei vastattu. 

Kuten nähdään niin aihe on äärimmäisen arka ja se haluttiin pitää salassa, mutta media ehti jo paljastaa CIA:n salaiset vankilennot ja Suomen valtion yhteistyön Yhdysvaltain hallinnon kanssa. 

USA:n ja EU:n väliset salaiset neuvottelut

11. Syyskuuta 2012 EU ja USA kävivät salaisia neuvotteluja CIA:n vankilennoista ja kun neuvotteluissa oli ehdotettu "yhteisiä erikoisluovutuksia EU:n kanssa, niin se sai EU:n päättäjät raivoihin. 

Tapauksen jälkeen oikeusasiamies lähti selvittelemään asiaa ominpäin. Näissä edellämainituissa Wienissä 2006 vuonna käydyissä salaisissa tapaamisissa olivat mukana Suomesta oikeusministeri Leena Luhtanen (sd) ja sisäministeri Kari Rajamäki (sd). 

Yhdysvaltoja paikalla oli edustamassa silloinen George W. Bushin hallituksen oikeusministeri Alberto Gonzales, joka oli jo ryvettynyt aiemmin juurikin kidutusskandaalien johdosta ja joutui myöhemmin eroamaan Bushin hallituksesta näiden takia.

Suomen mediassa tästä salaisesta tapaamisesta ei kirjoitettu sanallakaan ja neuvottelusta ei jäänyt yhtään julkista pöytäkirjaa. Joten tapauksesta ei löytynyt silloin yhtä ensimmäistäkään pöytäkirjaa valtioneuvoston arkistoista. Kuvastaa hyvin tyypilliseltä pahan eliitin kabinetti politiikalta a la Bilderberg jne.


Kuvassa Kari Rajamäki (sd).

Kari Rajamäki tavoitettiin myöhemmin ja häneltä kysyttiin kommenttia tästä salaisesta tapaamisesta. Niin Rajamäen vastaus oli vain; "Tietolähteiden luotettavuutta voi aina kysyä. Mä en tunnista tuollaista."

Kysymykseen siitä, miksi neuvotteluista jäänyt pöytäkirja on EU:n puolelta sensuroitu, Rajamäki ei osannut vastata.  "En ymmärrä. Tekee kyllä mieli itsekin kysellä sen perään."


Kuvassa nykyinen Espoon kaupunginvaltuutettu Leena Luhtanen (sd).

Nykyään Espoon kaupunginvaltuutettuna toimiva Leena Luhtanen taas väitti, ettei muista asiasta enää mitään.


Oikeusasiamiehen ratkaisussa mainitaan, että jotkin asianosaisilta saaduista tiedoista pidetään salaisina. Epäselväksi jää, ovatko Rajamäen ja Luhtasen juttutuokiot Gonzalesin kanssa näitä salaisia asioita vai jäikö tämä seikka oikeusasiamiehen raportissa huomioimatta. 

Sekö on salaista, että USA:n hallinto haluaisi alkaa vangitsemaan EU:n yksittäisiä kansalaisia CIA:n kidutusvankiloihin?

Ylipäänsä mikään muu valtio, kuin nilkkivaltio (USA) salli kidutusta tiedustelupalvelunsa virallisena kidutusmuotona ja vielä kun EU:ssa on valtioilla edes viimeiset rippeet heiltä riistetystä itsemääräämisoikeudesta jäljellä, niin asialle kannattaisi nyt nopeasti tehdä jotain. 

Vain sadistiset psykopaatit kiduttavat ihmisiä sekä ja nauttivat kidutettavien kärsimyksestä ja Yhdysvaltain hallinto on jo astunut omaan paskaansa tämän asian suhteen. Presidentti Barack Obamalle käsikirjoitetut jeesustelut tämän CIA:n kidutuksen suhteen ovat täysin turhia, jos Yhdysvaltain hallintokaan ei ole valmis tekemään CIA:n salaisille kidutusvankiloille ja salaisille vankilennoille mitään.
Lähde: http://maailma.net/artikkelit/miksi_cian_vankilennoista_on_edelleen_puhuttava