http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, elokuuta 04, 2015

Varoufakis yritti leikata Kreikan eliitin ökypalkkoja - troikka kieltäytyiKreikan entinen valtionvarainministeri Gianis Varoufakis kertoi lehtihaastattelussa äsken, että kaikkea maan velkojia edustava troikka ei ole halunnut leikata.

Varoufakis kertoo, että vaikka troikka on vaatinut isoja leikkauksia maan eläkkeisiin, joihinkin jättipalkkoihin se ei ole ollut halukas koskemaan.

Kreikassa toimii Euroopan hätärahasto ERVM:n alainen mekanismi Hellenic Financial Stability Facility, jossa oli aluksi 50 miljardia euroa. Kreikan pankkien pääomittamiseen. HFSF toimii troikan hallinnassa, että Varoufakisilla ole ollut sanojensa mukaan valtaa päättää, ketkä sitä johtavat tai miten se hoitaa asioitaan Kreikan pankkien kanssa.

Jossain vaiheessa Varoufakis kertoo saaneensa selville, että lain mukaan hänellä on kuitenkin valta määrätä HFSF:n työntekijöiden palkat. Johtohenkilöiden palkat olivat noin 18 000 euroa kuussa, mikä on Varoufakisin mukaan "hirviömäinen" palkka maassa, missä minimipalkka on laskettu 520 euroon kuussa ja eläkkeet ovat laskeneet 40 prosenttia kriisin alun jälkeen.

Varoufakis kertoo antaneensa määräyksen, että HFSF:n palkkoja pitää leikata 40 prosenttia. Senkin jälkeen palkat olisivat valtavia Kreikan mittareilla.

"Tiedätkö mitä tapahtui? Sain kirjeen troikalta, jonka mukaan päätökseni on kumottu, koska sitä ei ollut perusteltu tarpeeksi", Varoufakis sanoo.

"Maassa, jossa troikka vaatii, että ihmiset elävät sadalla eurolla kuussa, he torjuivat menoleikkausharjoitukseni."

Telegraph-lehden toimittaja Ambrose Evans-Pritchard, joka kiinnittää anekdootiin huomiota Twitterissä, sanoo olevan hyvin "paljastavaa", että troikka ei koske virkamiesten "turbopalkkoihin".


Eiköhän tämä jo viimein paljasta sen, että kuinka EU:n talouskuritukset eivät koska lainkaan euroeliitin troikkaa. Sen sijaan kaikkien kesituloisten ja sitä köyhempien veronmaksajien on maksettava jopa hengellään tästä kusetuspankkiirien luomasta eurokriisistä.

Lähde: http://www.talouselama.fi/uutiset/varoufakis+yritti+leikata+kreikan+eliitin+turbopalkkoja++troikka+kieltaytyi/a2317333