Denis Halliday työskenteli henkilöstöhallinnon apulaispääsihteerinä vuosina 1994–1997. Seuraavan vuoden hän työskenteli YK:n ihmisoikeuskoordinaattorina Irakissa. Hän erosi kaikkiaan 30-vuotisen YK-virkauransa jälkeen vastalauseena Irakille asetetuille talouspakotteille, joita hän piti kansanmurhana.
Vuonna 2003 Halliday sai kansainvälisen Gandhi-rauhanpalkinnon työstään huomion kiinnittämiseksi irakilaisten kärsimyksiin.
Halliday toteaa Naton olevan "pelkästään kielteinen voima" esipuheessaan kanadalaisen geopoliittisen analyytikon Mahdi Darius Nazemroayan kirjaan "The Globalization of NATO" (Naton muutos maailmanlaajuiseksi voimaksi). Hänen mukaansa se on muuttunut alkuperäisestä sodanjälkeisestä liitosta "hirviömäiseksi, maailmanlaajuiseksi sotavoimaksi", joka kypsän ja sivistyneen dialogin ja yhteistyön sijaan uhkaa sotatoimilla Iranin kaltaisia itsenäisiä valtioita. Halliday jyrisee, että "Natossa ja sen johtajistossa ei ole mitään kypsää tai sivistynyttä".
Hänen mukaansa Naton ei voida enää koskaan luottaa suorittavan aitoa humanitaarista väliintuloa, siinä missä YK:sta on tullut tehoton rauhanturvaaja. Halliday katsoo, ettei Natolla myöskään ole objektiivista suhtautumista esimerkiksi Palestiinan tilanteeseen, jossa siviilit kärsivät Israelin miehityksestä ja ihmisoikeusrikkomuksista.
Hallidayn näkemys on, ettei Natolla ole minkäänlaista mielenkiintoa dialogiin ja rauhanomaisiin ratkaisuihin – viime kädessä taloudellisista intresseistä johtuen:
"Sota on kaikkein tuottoisinta liiketoimintaa. Sota-aseteollisuus pitää kokonaisia valtiontalouksia pinnalla. Rauha syrjäyttäisi Naton laajamittaisesta ja palkitsevasta tappobisneksestä."
Lähde: Verkkomedia
http://www.veteranstoday.com/2012/10/07/nato-undermining-the-un-and-should-be-abolished-former-assistant-un-secretary-general-halliday-says/
http://en.wikipedia.org/wiki/Denis_Halliday
http://www.casi.org.uk/halliday/bio.html