http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, heinäkuuta 09, 2016

Asuntokupla puhkeamassa Britannian asuntomarkkinoilla


Britanniassa toimivilla kiinteistö rahastoilla on tällä hetkellä päällä paniikki, koska jo seitsemän brittirahastoa ovat sulkeneet ovensa, jotteivat sijoittajat saa vedettyä rahojaan ulos.


Vuosi sitten ilmestynyt elokuva The Big Short kertoo vähän samanlaisesta tilanteesta, jossa erään asuntorahaston perustaja alkaa shorttaamaan USA:n asuntomarkkinoiden romahduksesta, eli lyömään vetoa niiden kaatumisesta suurilla panoksilla, joissa on miljardien tuotot kiinni.

Sijoituspankkien uusi romahdus lähellä

Tällä hetkellä Britannian taloudessa on selvästi käynnissä sellainen tilanne jossa Sorosin kaltaiset pörssipelurit ovat alkaneet horjuttamaan nyt brittiläisiä asuntorahastoja ja saanut heidän sijoittajansa yrittämään vetää rahojaan ulos. 

Mutta syy miksi rahastot eivät heidän anna vetää rahojaan ulos johtuu siitä, ettei näillä rahastoilla ole antaa sijoittajilleen kaikkia rahoja ulos. Koska muuten siinä kaatuu samalla kaadolla lukuisia sijoituspankkeja. Britannian asuntomarkkinoilla ei pyöri oikein hyvin, koska työttömyys on heikentänyt britannian asuntomarkkinoita tuntuvasti ja yhä kohonevat kiinteistöjen hinnat aiheuttaneet sen, ettei lukaalit enää mene kaupaksi.

Vaikka nämä sijoituspankit ovat myös vuoden 2008 talouskriisissä pedanneet pelinsä itse ja jokainen kerta pelastavat itsensä veronmaksajien rahoilla, joka on näille keskuspankkitason talousrikollisille hyvin ominaista. Pankkiireja on hyvin vaikea saada linnaan ja vain Islannissa se tehtiin mahdolliseksi, mutta Wall Streetin talousrikolliset nauttivat edelleen USA:n hallinnon sekä maailman rikkaimpien pankkisukujen luottamusta. 
Lähde: http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/07/07/jo-7-brittirahastoa-sulkenut-ovensa-sijoittajat-eivat-saa-rahojaan-ulos/20167222/12?