http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, heinäkuuta 02, 2013

Suomen ulkoministeriö: Snowden hakenut turvapaikkaa Suomesta

 

Suomen ulkoministeriön tuoreen tiedon mukaan NSA:n tietovuotaja Edward Snowden on hakenut turvapaikkaa Suomesta. Tietojen lähteeksi väitetään Wikileaksia.

Turvapaikkahakemus tuli Suomen Venäjän-suurlähetystöön.

Suomen turvapaikka-asioista vastaava sisäasianministeriön neuvotteleva virkamies Sanna Sutter kertoi, että Suomen laki kuitenkin sanelee, että Suomesta voi hakea turvapaikkaa ainoastaan maan rajojen sisäpuolelta. Eli käytäntö on, että henkilö voi hakea turvapaikkaa vasta Suomeen saavuttuaan. Lisäksi turvapaikkaa pitää hakea henkilökohtaisesti, sillä sitä ei voida tehdä kenenkään muun välityksellä, Sutter kertoo.

Kuitenkin jos Snowdenilta löytyy edes vähänkään järkeä päässä, niin ei kyllä takulla ole tähän maahan astumassa, koska tietää NSA:lle työskennellessään kyllä tasan tarkkaan, että kuinka valtavat kontaktit Suomen valtion turvallisuuspuolella on Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n kanssa. Eli jos Snowden olisi niin tyhmä, että astuisi Suomen puolelle, niin hänet kyllä napattaisiin aika pian mustapukuisten miesten toimesta ja toimitettaisiin CIA:n salaisella vankilennolla suoraan Yhdysvaltoihin odottamaan tuomiota. Että siinä olisi se Suomen valtion demokratialla toteutettu turvapaikka.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013070217216588_uu.shtml