http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, heinäkuuta 04, 2013

Egyptin presidentti syrjäytetty jo melkein sotilasvallankaappauksellaUutistoimistojen mukaan Egyptin armeija on tänään julistanut, ettei Mohamed Mursi ole enää Egyptin presidentti.
Armeijan komentaja Abdel-Fattah el-Sissi vahvisti iltaseitsemältä alkaneessa televisioidussa lähetyksessäm että Egptin perustuslaki on toistaiseksi kumottu. Hän totea Mursin pettäneen Egyptiläisten odotukset, vaikkakin oikeasti hän petti maailman valtaeliietin (pankkiirien) odotukset ja sen vuoksi hänet oli syöksettävä nyt vallasta ja ajaa ns. valtaeliitin haluama demokratia takaisin Egyptiin.

Egypti tulee saamaan teknokraattisen hallituksen, komentaja totesi.

Miehen mukaan maahan tullaan muodostamaan "vahva ja kykenevä" hallinto, jolla on "täydet mahdollisuudet toimia".
El-Sissin rinnalla televisiossa esiintyi Egyptin armeijan johtohenkilöitä sekä uskonnollisia ja poliittista vaikuttajia.

Egyptin presidentin mukaan kyseessä on vallankaappaus ja
Presidentinkanslia kiirehti kommmentoimaan armeijan tiedonantoa Twitterissä: "Siviilidemokratian puolesta taistelleet vapaat miehet tyrmäävät armeijan antaman tiedonannon." Asevoimien johdon ilmoittamat toimet ovat merkki täysimittaisesta sotilasvallankaappauksesta, Mursin kerrotaan todenneen.

AFP:n tavoittaman Mursin avustajan mukaan syrjäytetty presidentti korostaa armeijan toimien olevien laittomia. Hän vetoaa kansalaisiin, jotta nämä vastustaisivat vallankaappausta rauhanomaisesti.
Pääministeri vangitaan

Uutistoimistojen mukaan Egyptin pääministeri Hisham Kandil on määrätty vangittavaksi.
Egyptiläinen oikeusistuin on määrännyt Kandilin erotettavaksi virastaan ja vahvistanut hänelle aiemmin langetetun vuoden vankeusrangaistuksen.
Kandil tuomittiin alun perin huhtikuussa. Tuolloin oikeus katsoi, ettei hän ollut pannut toimeen määräystä uudelleenkansallistaa Hosni Mubarakin hallinnon myymää omaisuutta.

Raakaöljyn hinta on jo noussut Egyptin tilanteen johdosta, joten tästä näkee selvästi, että kyse on alustakin alkaen että kyse on öljystä ja öljyvaroista.

Vaikka Egypti ei itse tuota öljyä se kontrolloi maailman öljyliikenteen kannalta tärkeää Suezin kanavaa ja alueellaan sijaitseviä öljyputkia.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013070317225142_ul.shtml