http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, heinäkuuta 03, 2013

Ecuador: Lontoon lähetystöstä löytyi salakuuntelumikrofoniEcuador kertoo löytäneensä salakuunteluun tarkoitetun mikrofonin Lontoossa sijaitsevasta suurlähetystöstään. Mikrofoni löydettiin suurlähettilään toimistosta kesäkuussa.

Monet eivät tiedä, että kännnyköiden mikrofoneja käytetään myös ihmisten salakuunteluun ja tämän on myös Yhdysvaltain  FBI on myöntänyt tämän julkisesti jo vuosia sitten.

Tätä tekniikkaa kutsutaan tarkemmin (Eng. roving bugiksi), ja Yhdysvaltain oikeusministeriö on hyväksynyt sen käytön. Tämä kyseinen salakuuntelu ja valvontatekniikka nousi puheenaiheeksi piirituomari Lewis Kaplanin mielipidekirjoituksessa, jossa hän piti "roving bugia" liittovaltion lakien mukaisena. Vaikka etäkuuntelutekniikkaa on vasta ensi kertaa käytetty oikeudenkäyntiin liittyvässä rikostutkinnassa, on siitä puhuttu tiedustelupiireissä jo vuosien ajan. USA:n kauppaministeriön turvallisuustoimisto varoittaa että "matkapuhelinta voidaan käyttää mikrofonina ja lähettimenä puhelimen läheisyydessä käytyjen keskustelujen kuuntelemiseksi." Financial Times -lehden artikkeli viime vuodelta kertoi että matkapuhelinliittymien tarjoajat voivat "asentaa etätyönä, omistajan tietämättä, mihin tahansa kännykkään ohjelmiston joka aktivoi mikrofonin silloinkin kun sillä ei soiteta puhelua." Nextelin ja Samsungin mallit sekä Motorola Razr ovat erityisen helppoja kohteita, sanoi James Atkinson, hallitustahojen kanssa läheistä yhteistyötä tehnyt vastatiedustelukonsultti. "Niitä voidaan käyttää etäältä ja saada lähettämään jatkuvasti ääntä huoneesta," hän sanoi. "Sen toteuttamiseksi ei tarvitse päästä käsittelemään puhelinta fyysisesti."


Atkinsonin mukaan "poliitikon tai liikemiehen pöydällä lojuva kännykkä voi toimia tehokkaana, huomaamattomana kuuntelulaitteena ... jolla voidaan kuunnella vaikka puhelimen vastaanotin olisikin kiinni." Turvallisuudestaan tarkat yhtiöjohtajat poistavatkin akkunsa puhelimesta rutiininomaisesti estääkseen salakuuntelun ja sijaintinsa jäljittämisen. Hakkerien piireissä kiertävissä ohjelmistoissa, työkaluissa ja viruksissa on samanlaisia ominaisuuksia kuin hallitusten käyttämissä tarkkailuohjelmistoissa. Pian käyttäjät voivat salakuunnella toisten puhelimia, saada kaikki heidän numeronsa muistiosta, selvittää heidän sijaintinsa, katsella heidän kuviaan ja tekstejään, kytkeä mikrofonin ja kameran päälle jne. - etenkin kun yhä useammat internetissä toimivat yksityisen sektorin yrityksetkin alkavat tarjota samanlaisia ohjelmia. 
Yhdysvaltain turvallisuusvirasto NSA (National Security Agency) käyttää myös samaa puhelinsalakuuntelutekniikkaa hyväksi vakoilutoiminnassaan.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013070317221272_ul.shtml

http://takku.net/article.php/20080404081539982