http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

sunnuntaina, heinäkuuta 21, 2013

It-asiantuntija ja hakkeri Harri Hursti: Turvallista tietojärjestelmää ei ole olemassakaan

It-asiantuntija ja hakkerinerona tunnettu Harri Hursti antoi Helsingin-sanomille haastattelun ja kommentoi äskettäin maailmalla kohistua NSA:n vakoiluskandaalia.

Hurstin mukaan internetin suojausongelmat ovat edelleen arkipäivää ja esim. jo pelkästään langattomien verkkojen salaukset ovat hänen mukaansa todella helppoja murtaa.

Hursti on asunut jo pitkään Yhdysvalloissa ja työskentelee tällä hetkellä tietoturvayhtiö Safety Lockedin teknologiajohtajana. Hän tuli tutuksi 2000-luvun alussa paljastettuaan Yhdysvaltain vaalilaskentajärjestelmän aukot, eli sen että vaalitulokset pystyttiin väärentämään. Yhdysvaltalainen televisiotuotantoyhtiö HBO teki tuosta kokonaisen dokumentin "Hacking Democracy". Joka on siis Suomeksi hakkeroitu demokratia. Tässä dokumentissa Hursti näytti miten hän onnistui hakkeroimaan USA:n vaalilaskentajärjestelmän ja manipuloimaan sillä keinoin vaalituloksia.

Hurstin mukaan nyt viime-aikoina NSA:n vakoiluskandaalissa on hyviäkin puolia, että nyt ihmiset ovat heräämässä todellisuuteen siitä mitenkä verkkoa kytätään ja valvotaan heidän siitä tietämättä. Eli yksityishenkiöiden yksityisyyttä ei käytännössä juurikaan ole verkossa, koska isoveli (mm. google) valvoo sinua ja ystäviäsi yötä päivää.

Viimeksi Hursti on käynyt puhumassa Virossa sähkköisestä äänestyksestä ja juuri Virossa ollaan pyritty panostamaan viime-vuosina sähköisen äänestyksen käyttämiseen.

Hurstin mielestä turvallista tietojärjestelmää ei ole olemassakaan ja murtamattoman salausjärjestelmän keksijälle hän lupaa miljarditulot sekä Nobelin.


Lähde: http://www.hs.fi/talous/a1374293241920?jako=9cd8d4372e1fd67c652b4415de923285&ref=fb-share