http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, heinäkuuta 06, 2013

Oliver Stone sanoi mielipiteensä Suomesta, "Ennen teillä oli itsenäisyys"

Elokuvaohjaajana paremmin tunnettu Oliver Stone antoi haastattelun Suomalaiselle toimittajalle Tsekin Karlovy Varyn elokuvajuhlilla.

Stone kertoi toimittajalle suorat sanat nykysuomen tilasta: "Ennen teillä oli itsenäisyyttä ja selkärankaa, Entäs nykyään?".

Stonen mukaan lähes koko Eurooppa on kadottanut voimansa Yhdysvaltojen edessä ja jenkit ottaneet haltuun nämä Euroopan useat valtiot.

NATO leviää ja sen alkuperäinen tarkoitus on kadotettu. Euroopan valtiot uskalsivat ennen esittää enemmän Yhdysvaltoihin kohdistuvaa kritiikkiä. Mutta nyt teistä kaikista on tullut lampaita. 

Kuullessaan, että Suomi ei ole vielä Natossa, Stone on tyytyväinen.

Oliver Stone: "Hieno homma, pitäkää se linja. Toivottavasti hallituksessanne on jumalauta sen verran munaa, että teidän pitäisi näyttää Yhdysvalloille, että näille suurvalloille voi sanoa myös "ei kiitos", sillä ilman moninaisuutta ei ole mitään ja silloin kaikista tulee amerikkalaisia."


Stone on Yhdysvaltain elokuvateollisuuden puolella yksi näitä harvoja ohjaajia, jotka ovat uskaltaneet ottaa kantaa maailmanpoliittisiin asioihin terävällä älyllään ja tämänkaltaisista viihdeteollisuuden persoonista ei yleensä pidetä Pentagonin suunnalla.


Stone on myös ansioitunut dokumentaristi, jonka tuorein dokumenttiprojekti on kymmenenosainen televisiotuotanto "Untold History of the United States", joka käsittelee nimenmukaisesti Yhdysvaltojen salattua ja vaijettua historiaa.Kyseisestä sarjasta on jo noussut suuri rähinä Yhdysvalloissa. Olen tottunut siihen, Stone sanoo ja kertoo, että hänet haastettiin aikanaan oikeuteen siitä, että Natural Born Killers -elokuvan valmistuttua vuonna 1994 uskottiin sen lisänneen ihmisten tekemiä murhia. Yhdysvaltain kouluissa kuin opetetaan historiaa täysn vastuuttomasti ja koulut pumppaavat opiskelijoiden päähän täysin epäoleellista tietoa, joka estää näkemästä metsää puilta ja siksi onkin tärkeää, että uusi televisiosarjani leviää mahdollisimman laajasti eteenpäin.

Stonen näkemykset Yhdysvaltojen politiikasta ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kun nuorena hän oli mukana Vietnamin sodassa ja kertoi nähneensä sodan aivan uudesta näkökannalta. Viimeistään Reaganin politiikka sai minut ymmärtämään, että olemme täysin väärällä tiellä, Stone sanoi.Stone on myös pettynyt Obamaan.

Hän on musta mies, joka olisi voinut olla yhtä suuri mies kuin Martin Luther King. Mutta hän on tehnyt järjettömän määrän kompromisseja ja ehkä hän on myös petynyt omaan itseensä.


Lähde: http://www.iltalehti.fi/viihde/2013070617234149_vi.shtml