http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, syyskuuta 03, 2020

Avoin kirje Suomen kulttuuriministeriölle

Music industry comes together to support those affected by Covid-19 | RNZ

Puhun nyt tästä koska niin monet muusikot eivät uskalla, koska he pelkäävät että menettäisivät lopulta maineen ja leimautumisen lisäksi toimeentulonsa, eli musiikin, jota vielä ennen koronaa saivat toteuttaa päätoimisesti.

Musiikki on aina ollut yhteiskunnallisesti hyvin tärkeä osa ihmisten hyvinvointia.

Se on yhdistänyt ihmisiä kansallisuuksista huolimatta ja se on univesaali kieli.

Tanssilavoilla tätä kulttuuria myös edistetään paritanssin merkeissä.

Jos annamme tuhota tämän osan kulttuuristamme tällaisen kausi-influenssaa vastaavan taudin nimeltä KORONA takia, niin silloin on kyllä jokin pahasti vialla päättäjissämme, jos te annatte tämän kaiken tapahtua. Koska se mitä siitä seuraa, niin tämän elävän musiikin kulttuurin tuhoamisella tulee olemaan todella vakavia vaikutuksia kansallisen hyvinvointimme puolella.

Jos ajatte nyt nämä ennen työkseen musiikkia tehneet muusikot vielä Kelaan, niin luuletteko, että työmarkkinatuella elättävät muusikot perheensä ja luuletteko, että KELA:n rahoilla kustannetaan taiteilijoiden ulkomaan kiertueet ?

Ei vaan tämä kaikki pysähtyy nyt kokonaan ja ainoastaan elitistien oopperaan sieltä löytyy valtion kassasta edellen satoja miljoonia euroja vuodessa. Siitä näemme tämän, että heidän harrastuksensa on turvattu verovaroin, mutta muiden kansalaisten elävän musiikin tapahtumia ei enää juuri voida järjestää kohti Uutta Normaalia.

Että on tämä merkillinen pandemia, että ensin mediassa pelotellaan kuinka virus on vaarallinen, jona aikana sitten suljetaan lukuisia yksityisyrityksiä ja laitetaan koko maailma seis.

Ja näiden koronapandemian keksineiden Davosin talousfoorumiinkin 2020 tammikuussa kokoontuneiden elitistien suunnitelmanahan olisi tästä sitten tehdä se uusi normaali, että muusikko ei saisi enää mennä edes ulkoilmakeikalle sitten viiden vuoden päästä, vaikka itse pandemia olisi ohi, kun herrat käskee.

Musiikin kuuluisi tulla sydämestä, eikä mistään verorahoista. Mutta tämä nykyinen malli näyttää jo suunnan, että ette siellä tiede- ja kulttuuriministeriössä näytä tietävän musiikista tai taiteesta edelleenkään mitään.

Musiikki ja varsinkin muusikkous on pelastanut lukuisia ihmishenkiä ja jos te siellä kulttuuriministeriössä ette suostu tekemään asialla mitään, vaan annatte katsoa kun nämä kulttuurialat upotetaan tuon puoliksi uponneen Suomilaivan mukana sinne syvään EU-lahden mereen.

Tämä ei ole nyt pelkästään edes rahasta kiinni, vaan ylipäänsä asenteesta siihen, että kuinka paljon me täällä enää arvostamme Suomalaista musiikki kulttuuria.

Australiassa kiellettiin jo nokkahuilun soitto, että tulevatko he seuraavaksi hakemaan siellä kaikki pianot pois, koska koronapandemia niin vaatii ? 

Musiikki on kuitenkin sellainen asia, että vaikka hakisitte kaikki instrumentit pois, niin varsinkin he joilla tämä lahja on, niin se ei heidän päästäänkään lähde pois.

Korona ei ole mikään tekosyy lakkauttaa nyt musiikkikoulutusta ja tätä elävän musiikin taide kulttuuria.

Tiedän sen syyn, että tässä on kysymys maailmanlaajuisesti siitä, että musiikki aikaansaa liikaa positiivisia tunnetiloja aikaiseksi, joita taas tämä eräs negatiivisempaa musiikkia väestön hallinnan keinoin rakastava eliitti taas ei pidä siitä, että musiikki aiheuttaisi ihmisissä positiivisia tunnetiloja, iloisuutta sekä elävän musiikin kulttuuria. Joten se onkin näkynyt Suomalaisten musiikki viennissä, missä edelleen näitä raskaan musiikin hevibändejä tuetaan myös rahallisesti.

Mutta korona tuli ja laittoi koko pöydän uusiksi, koska nyt populaari musiikki tuhoutuu hiljalleen ja myös musiikkikulttuuri rapistuu sen myötä myös akateemisissa paikoissa. 

Joten siellä kulttuuri ministeriössä olisi silloin syytä olla hereillä, että jotain olisi asialle tehtävä, koska maassamme on edelleen paljon osaamista näillä aloilla, mutta kulttuurin kuitenkin luovat aina ne kulttuurintekijät. 

Joten eiköhän olisi jo aika elvyttää nämä kulttuurintuhonnan toimet, koska laitettiin jo kulttuuriministeriössäkin toimeen tämän 2020 alkukevään aikana ? 

Minä tiedän, että vielä tulevina vuosina nämä muutamat monikansalliset yhtiöt haluaisivat vielä ottaa muusikoiden tekijänoikeudet itselleen, kun nyt ensiksi ollaan saatu itsenäiset taiteilijat (mm. yksityisyrittäjät) KELA:n kortistoon.

Tuollakaan ei ole taiteen kanssa mitään tekemistä, vaan siinä on kysymys omaisuuden uusjaosta, jossa itsenäinen taiteen yrittäjyys halutaan tehdä tulevaisuudessa kannattamattomaksi.

Tässä jo monet internetin stream-pohjaiset yhtiöt kuten Spotify on jo näyttänyt mallin, että he ottavat rahat ja artistit saavat vain pennosia käteen.

Musiikki on vieläpä ollut Jean Sibeliuksen tavoin osa kansallista identiteettiämme, jota EU:n aikana on yritetty vahvasti heikentää. Tällainen marxistilainen malli ei sovi edelleenkään Suomalaiseen musiikkikulttuuriin. 

Sillä musiikki tulee puhtaimmin aina sydämestä ja antakaamme sille oikeus olla ja vallita tässä maassa koronapandemiasta huolimatta.

Terveisin

Teemu Antti Johannes Vehkala