http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, maaliskuuta 19, 2014

Tsetseeniterroristijohtaja Doku Umarov on kuollutAFP kertoo, että Tsetseeniterroristijohtaja Doku Umarov on kuollut. Uutistoimisto ei suostunut kertomaan tarkempaa kuolinsyytä, mutta netissä liikkuu huhuja että kyseessä olisi ollut Tsetsenialaisten turvallisuusyksikön joukkojen erikoisoperaatio.

Umarov tunnettiin useiden terrori-iskujen suunnittelijana ja hän oli hiljattain ennen Sotshin olympialaisia luvannut terrori-iskun myös sinne. Mutta tämä ei ollut kuitenkaan onnistunut.

Suomessa toimiva Mikael Storsjön pyörittämä Kavkaz Center on tukenut avoimesti Tsetseeniterroristeja.

Storsjö oli ilmoittanut mm. toukokuussa 2005 Turun sanomille, että kuinka Kavkaz Center kerää rahaa lahjoituksilla, jotka voi ohjata yhdistykselle "Kaukasialaisten tiedonvälityksen tuki", josta rahat ohjataan Kavkaz Centerille. Mutta hän kuitenkin myönsi, että rahat ohjataan Tsetseenikapinallisille.

Storsjö ilmoitti toukokuussa 2005 Turun Sanomien haastattelussa keräävänsä rahaa lahjoituksin, jotka voi ohjata yhdistykselle nimeltä ”Kaukasialaisen tiedonvälityksen tuki”, josta rahat ohjataan Kavkaz Centerin tukemiseen.


Lähteet: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288666835353.html

http://vineyardsaker.blogspot.fi/2014/03/chechen-terrorist-leader-doku-umarov.html