http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, elokuuta 20, 2013

CIA toi julki 60 v. salatut asiakirjat Iranin vallankumouksestaYhdysvaltain keskustiedustelu CIA on julkistanut 60-vuotta salatut salaiset asiakirjat, jotka paljastavat että CIA järjesti Iranin vallankumouksen vuonna 1953.


Silloin Iranissa demokraattisilla vaaleilla valittu pääministeri Mohammed Mossedeq syöstiin vallasta, koska hän oli luvannut vuonna 1951 kansallistaa Iranin öljyteollisuuden uudelleen ja tämähän ei jenkeille käynyt päinsä.

 
Muutamat Iranin kansalaiset juhlivat kaduilla vuonna 1953, kun CIA oli juuri syrjäyttänyt vasta demokraattisilla vaaleilla valitun pääministerin pois vallasta.

Maan öljytuotanto oli ollut jo osa brittiläistä öljy-yhtiötä (Anglo-Iranian Oil Company). Yhtiön englantilaisesta osasta muodostui myöhemmin British Petroleum Company (BP).Öljyntuotannon kansallisaminen oli Yhdysvalloille ja Isolle-Britannialle suuri huolenaihe, sillä Iranin öljyn nähtiin olevan avainasemassa sodanjälkeisessä talouden uudelleenrakentamisessa, joten maailmanpoliisivaltiona Yhdysvallat pisti keskustiedustelupalvelu CIA:n asialle ja syöksi Iranin vastavalitun pääministerin vallasta ja kaikki asiaan liittyvät asiakirjat salattiin 60 v. ajaksi. Nyt tuosta vuodesta 1953 on kulunut 60-vuotta, joten nyt tämäkin "Operaatio Ajaxina" aiemmin tunnettu Iranin 1953 vallankumoukseen "salaliittoteoria" on vahvistettu viralliseksi, koska sen 60-vuodeksi salatut asiakirjat ovat nyt Yhdysvaltain lakien mukaan vanhentuneet.Lähde: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013082017392042_ul.shtml