http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, kesäkuuta 05, 2012

Helsingin kaupungin eliitti yrittää jälleen häätää Occupy Helsingin leirin

Helsingin Occupy-leiri on olut jo kolmella eri paikalla.

Helsingin kaupunki vaatii jälleen Kansalaistorille leiriytyneitä aktivisteja purkamaan leirinsä. Rakennusvirasto lähetti purkuvaatimuksen Occupy Helsinki -liikkeelle maanantaina.

Aikaa leirin purkamiseen on keskiviikkoaamuun saakka.

- Jos leiriä ei ole silloin purettu, tilannetta arvioidaan uudestaan. Todennäköisesti käännymme silloin poliisin puoleen, kertoo viraston osastopäällikkö Pekka Henttonen.

Vapun tienoilla kaupunki vaati mielenosoittajia poistumaan alueelta, sillä toria nurmialueineen tarvittaisiin kesän tapahtumiin. Kaupunki ilmoitti myös vahingoista, joita nurmialueen luvaton käyttö oli aiheuttanut - nurmen kunnostus tulisi maksamaan noin kuusituhatta euroa.

Tuolloin aktivistit pakkasivat kamppeensa ja siirtyivät muutaman metrin päähän Kiasman tontille.

Muutamaa päivää myöhemmin he palasivat jälleen Kansalaistorille kaupungin tontille. Miksi häätöä ei esitetty uudestaan heti?

- Emme me pysty kokoajan yhtä asiaa vahtaamaan, Henttonen sanoo.

Occupy Helsinki -liikkeen leiri on seissyt Musiikkitalon kulmalla sijaitsevalla Kansalaistorilla lokakuusta. Rakennusvirasto muistuttaa, että tori on kesällä vuokrattu moniin yleisötapahtumiin. Kesällä kunnostetaan myös siirtonurmi kohdassa, jossa leiri oli talvikuukaudet. Nurmen korjauskustannus on noin 6000 euroa.

Keskiviikkona sitten näemme missä jamassa mielenilmaisu ja sananvapaus on tämän päivän Suomessa. Lopulta jos kaupungin eliitti ei saa mielenosoitusta lopetettua niin ne tekevät sen laittomasti pistämällä poliisin asialle. Torikokouksen porukka saattaa siitäkin huolimatta pitää julkisia kokouksia tämänkin jälkeen kansalaistorilla ilman telttoja. Mitähän siihen sanoo kasvoton eliitti. Sillä näillä laittomilla häädöillä ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin saada mielenosoituksessa sosiaalisesti verkostoitunut porukka hajoamaan hinnalla millä hyvänsä.

Lähde: HS


IS