http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, kesäkuuta 02, 2012

Facebook vakoiluFacebook vakoilua tehdään jatkuvasti mm. Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA:n ja keskustiedustelupalvelu CIA:n toimesta. Siinä pyritään hahmottamaan tiettyjen yksityishenkilöiden väliset verkostot ja ihmiset priorisoidaan aina sen mukaan kuinka paljon kukakin tietää.

Erilaiset aktivistit päätyvät tällaiseen seurantaan hyvin helposti ja kännykkäsalakuuntelu on tiivis osa sitä.Tässä kuvassa on erään henkilön sosiaalisen median kaveriverkosto. Miehet (89%) kuvattu sinisellä ja naiset (11%) punaisella.

Aiemmin on jo käynyt ilmi, että facebook vakoilee käyttäjiensä yksittäiset muut sivulataukset.

CIA sekä FBI hyödyntää myös sosiaalista mediaa vakoilutoimintaan ja vakoiltavien listalle päätyy helpoimmin aktivistit ja poliittisessa toiminnassa mukana olevat henkilöt.

Yhdysvaltalainen Electronic Privacy Information Center (EPIC) -järjestö haastoi jo vuosi sitten Yhdysvaltain turvallisuudesta vastaavan Homeland Security -agentuurin oikeuteen. Järjestön mukaan jenkkiagentit väijyvät ihmisten statuspäivityksiä, blogikirjoituksia ja chat-viestejä niin Facebookissa kuin Twitterissäkin.Lähde: http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/usan-hallitus-vakoilee-facebook-statuksiasi-naita-377-sanaa-tarkkaillaan

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/cia-myontaa-salainen-osasto-tarkkailee-ja-lukee-twitter-ja-facebook-viestej