http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, heinäkuuta 01, 2011

Ruotsalaista avustuslaivaa sabotoitu KreikassaGazan laittoman saarron murron yritykseen osallistuvaa ruotsalaista Juliano-laivaa on sabotoitu kreikkalaisessa Piraeuksen satamassa.

Maanantaina sukeltajat olivat käyneet tuhoamassa Julianon potkurin, mutta se pystytään korjaamaan ja laiva osallistuu suunnitelmien mukaan Freedom Flotilla II:een lähipäivien sisällä.

Ruotsin Gaza-aktivistien puhemies ja Uppsalan yliopiston uskontotieteen professori Mattias Gardell, joka osallistui myös viime vuoden avustuslaivueeseen, toteaa: "On yksi asia ulkovallan painostaa Kreikan hallitusta viivyttämään matkaamme paperisodalla, mutta toinen juttu taas on, jos vihollisen agentit operoivat Kreikan alueella."

Israelin viranomaiset ovat esittäneet väitteitä, että laivoilla olisi radikaaleja valmiina hyökkäämään väkivaltaisesti Israelin sotilaiden kimppuun. Gaza-aktivistit sanovat kuitenkin, että heidän aikeensa ovat rauhanomaiset eivätkä he aio käydä kenenkään kimppuun.

Kaksi rahtialusta tuovat Gazaan muun muassa lääkkeitä, ambulanssin sekä sementtiä. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kehottanut aktivisteja olemaan yrittämättä saarron murtoa, ja Yhdysvaltain hallinto on varoittanut kansalaisiaan osallistumasta siihen.

Gaza on ollut saarrossa vuodesta 2006 lähtien. YK:n mukaan saarto on laiton ja se täytyy purkaa. Viime vuonna vientirajoituksia löysennettiin, mutta monien tuotteiden vienti Gazaan on edelleen kiellettyä.


"On korkea aika kansainvälisen yhteisön lyödä nyrkkiä pöytään ja huutaa, että nyt riittää!" Gardell toteaa.