http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2011

CIA:n Pont-Saint-Espritin huumausoperaatioVuonna 1951 Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA aloitti salaisen huumausoperaation Pont-Saint Espirit nimisessä Ranskalaiskylässä.

ranskalaiskylä joutui äkkiä joukkohulluuden ja hallusinaatioiden valtaan. Kyläläiset näkivät hirvittäviä petoja ja tulenlieskoja. Yksi paikallinen yritti hukuttaa itsensä, sillä hän luuli käärmeiden syövän vatsaansa. Toinen huusi "Olen lentokone", hyppäsi toisen kerroksen ikkunasta ja mursi jalkansa. Kolmas kuvitteli sydämensä paenneen rintansa läpi ja anoi lääkäriä panemaan sen takaisin.

Ainakin viisi ihmistä kuoli, kymmeniä kiikutettiin pakkopaidassa mielisairaalaan ja sadat kärsivät oudoista oireista, The Daily Telegraph kertoo.

Vuosikymmenten ajan uskottiin, että paikalliseen leipään oli vahingossa joutunut myrkyllistä homekasvustoa. Nyt amerikkalaistoimittaja väittää, että kaiken taustalla oli CIA.Amerikkalainen tutkiva journalisti H. P. Albarelli Jr. väittää löytäneensä todisteita siitä, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA pani psykoaktiivista LSD-huumetta ruokaan Pont-Saint-Espritissä. Kyseessä oli CIA:n ja Yhdysvaltain armeijan huippusalaisen erikoisoperaatioiden osaston (SOD) järjestämä mielenhallintakoe, Albarelli väittää.

Vaihtoehtoisia selityksiä Pont-Saint-Espritin tapaukselle kehittäneet tutkijat työskentelivät Albarellin mukaan sveitsiläisessä lääketeollisuuden yrityksessä Sandozissa, joka tuohon aikaa toimitti salaa LSD:tä CIA:lle ja USA:n armeijalle.

Albarelli tutki SOD:n biokemistinä toimineen Frank Olsonin pari vuotta ranskalaiskylän tapahtumien jälkeen sattunutta, epäilyttävää itsemurhaa, kun hän sai käsiinsä paljastavia CIA:n asiakirjoja. Niiden joukossa oli muun muassa CIA:n agentin ja Sandozin virkailijan puhtaaksikirjoitettu keskustelu. Keskustelussa kerrotaan, ettei "Pont-Saint-Espritin salaisuuden" taustalla ole home, vaan dietyyliamidi - D-kirjain LSD:ssä.

Myös kaksi Olsonin entistä kollegaa väitti Albarellille, että CIA:n agentit olivat suihkuttaneet LSD:tä ilmaan Pont-Saint-Espritissä ja panneet sitä paikallisiin ruokatuotteisiin. Albarelli löysi vielä Valkoisen talon asiakirjan, jossa listataan CIA:n leivissä olleiden ranskalaisten nimiä ja viitataan "Pont St. Espritin välikohtaukseen".

Korean sodan jälkeen amerikkalaiset käynnistivät valtavan tutkimusohjelman, jossa perehdyttiin vankien ja vihollisjoukkojen ajatusten hallintaan.

Albarellin mukaan Yhdysvaltain armeija huumasi LSD:llä myös yli 5 700 asiasta tietämätöntä amerikkalaissotilasta vuosina 1953-1956.

Albarelli käsittelee Point-Saint-Espritin tapausta kirjassaan A Terrible Mistake: The Murder of Frank Olson and the CIA's Secret Cold War Experiences.