http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, heinäkuuta 26, 2011

Norjan poliisi tiesi tekijän nimen jo Utöyan saarelle saapuessaanAsian toi julki Isossa-Britanniassa hyvässä maineessa oleva, tunnettu toimittaja Jon Snow, joka on Channel 4:n uutisankkuri. Hän kysyi perjantai-illan ohjelmassa, "miten on mahdollista, että poliisi tiesi tappajan nimen jo saapuessaan Utøyan saareen".

Breivik antautui heti kun poliisi saarelle päästyään kutsui häntä nimeltä. Tähän kului vain kolme minuuttia. Mistä poliisi sai tekijän nimen ennen pidätystä?

Miten viranomaiset tiesivät Breivikin nimen, vaikka Breivik vielä jatkoi ammuskeluaan, ja valtaosa syyllisveikkauksista koski islamistiterroristeja? Samoin on hämmästelty sitä, ettei poliisi ampunut Breivikiä heti.

Valtamediassa on pyöritelty vilkkaasti spekulaatioita poliisin "epäpätevyydestä" helikopteri- ja veneongelmineen, mutta tekijän nimen tietäminen etukäteen ei sovi yhteen niiden kanssa. Poliisilta vei yli 1,5 tuntia päästä perille. Breivik sai ammuskella täysin rauhassa pari tuntia.

Poliisi on tähän mennessä jättänyt huomiotta silminnäkijöiden havainnot useasta ampujasta. Breivik myönsi tänään oikeudessa, että on vain yksi henkilö organisaatiossa, johon kuuluu vähintään kaksi muuta "solua", joilla on ollut suunnitteilla myös muita iskuja.