http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, helmikuuta 18, 2015

YLE:llä esitetty dokumentti sai piikin suoraan suomen eliitin ahteriinYleisradio sai juuri äsken aikaan jotain sellaista, mitä se ei ole saanut tehtyä sitten aikoihin. Ärsytettyä suomen korruptoitunutta eliittiä itseään ja tähän ylsi "Porttikielto Poriin" niminen dokumentti, joka julkaistiin YLE:n areenassa.

Dokumentin on ohjannut  Susanna Kuparinen ja tuottanut Tühma Audio/Visual Oy Ltd. 


YLE:n areenassa pienissä osissa julkaistavassa dokumentissa näytetään mm. miten suomen liike-elämän eliitti sekä toimittajat kokoontuvat salaisissa kabinettijuhlissa Porissa. Juhlat tunnetaan paremmin viestintäyhtiö Milttonin järjestämäksi tilaisuudeksi, jonne ei tavallisilla suomalaisilla ole mitään asiaa. 

Näissä suljetuissa tilaisuuksissa liike-elämän sekä politiikan edustajat kohtaavat perus seurustelullisissa viinanhuuruisissa merkeissä ja ilmankos ylimääräisiä kameroita ei kaivata.

Dokumentin kuvausryhmä saakin heti alussa tapahtuman yhden vastaavan vaivaantumaan pahanpäiväisesti, joka sattuu vielä olemaan entisen pääministeri Jyrki Kataisen entinen avustaja Matti Hirvola (Miltton Networks Oy/Senior advicor, osakas).

Dokumentissa tuotiin myös hyvin esille se, kuinka suomen eliitti puhuu julkisuudessa lastemme tulevaisuudesta. He kun eivät puhu suomen kansalaisten lapsista, vaan vain näistä omista eliittikakaroistaan.  

Demaripoliitikko Liisa Jaakonsaari sanoi jo tänä vuonna sen ääneen, että "Puramme nyt hyvinvointivaltiota".  Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ei innostunut hänkään dokumenttiryhmän toimittajien esittämistä kysymyksistä. 

Samoin myös kun dokumentin tekijät yrittivät haastatella OP-Pohjolan Reijo Karhista, niin perään he saavat puhelinsoiton Ylen viestintäjohtaja Reija Hyväriseltä. Hänen mukaansa toimittajat eivät noudattaneet Karhisen tapauksessa hyvän journalistin tapoja. 

Dokumentintekijä Jari Hanskan mukaan ratkaiseva yhteydenotto tuli YLE:lle.  OP-Pohjolan viestintäjohtaja Carin Geber-Teir istuu Yleisradion hallituksessa.

Yleisradiolla pidettiin vielä palaveri, jossa vaadittiin että tämä puhelu pitäisi poistaa dokumentista, jossa YLE:n viestintäjohtaja ripittää dokumentintekijää/toimittajaa. Dokumentti tuo sen irvokuvan julki, mitä suomen korruptoitunut eliitti on yrittänyt salata jo vuosikaudet. Kuinka Pori Jazz Festivaalien ympärille on rakennettu tämä eliitin oma kesäfoorumi, jossa he kestitsevät toisiaan veronmaksajien laskuun. Toimittajien ryyppääminen ja festivaali lippujen vastaanottaminen on vielä pientä siihen verrattuna, kuinka näissä eliitin piiri kekkereissä liike-elämän, kuin politiikan huipullekin johtava korruptio kohtaa joka kesä aina uudelleen ja uudelleen.

Vieläpä kun joku saisi tuotettua Bilderberg-kerhosta sellaisen dokumentin, että vietäisiin salaa tv-kamerat noiden kabinettien sisäpuolelle. Tämä "Porttikielto Poriin" -dokumentti oli jo miltei, kuin pintaraapaisu suomen korruptoituneen ja ylimielisen eliitin keskisestä ja arrogantista kabinettipolitiikasta.