http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, helmikuuta 03, 2015

Yleisradio sensuroi radio-ohjelman poliittisista syistäDosentti Arto Luukkanen kertoi US-blogissaan joutuneensa äskettäin Yleisradion poliittisen sensuurin kohteeksi. Luukkanen oli saanut henkilökohtaisen kutsun YLE:n toimittaja Kalle Haataiselta hänen radio-ohjelmaansa.

Ohjelmassa oli tarkoitus käsitellä Luukkasen kirjaa "Vapaan pudotuksen Suomi", mutta vielä ennen ohjelmaa sovittiin, ettei lähetyksessä puhuta puoluepolitiikkaa. 

Ohjelma meni mukavasti ja myös toimittaja Haatanen piti sisältöä onnistuneena ja kokonaisuuden piti tulla ulos 7. helmikuuta 2015. Mutta Luukkanen saikin YLE:ltä 2. helmikuuta sähköpostiviestin, jossa kyseisen ohjelman toimittaja ilmoitti, ettei aiokaan julkaista ohjelmaa, koska sen sisältö on liian villi. 

Toimittaja Haatasen mukaan kyse oli hänen tekemästään virheestä. Mutta jos nyt katsoo, että jos Arto Luukkanen edustaa puoluetaustaltaan Perussuomalaisia ja nykyään koko YLE on miltei kokonaan Kokoomuslaisten hallussa. Niin kuten Luukkanen kirjoittaa US-blogissaan, että kuinka YLE:n kanava harjoittaa apartheid-politiikkaa tiettyjä väärinajattelevia suomalaisia kohtaan. Julkinen toisinajattelu on nykyään miltei rikos ja toimittaja Haatanen sai ilmeisesti neuvon poliittisesta sensuurista, jota piti YLE:n toimittajankin noudattaa.


Itse allekirjoittaneena voin todeta, että olen ollut YLE:n radio kanavilla vieraana tasan kaksi kertaa. Ensimmäinen oli vuonna 2010 YLEX ohjelmassa ja silloin minulle annettiin olla äänessä vain n. 5 min. Jossa ajassa ei oikein ehtinyt pohjustaa mitään laajempaa. Mutta toinen radio vierailu oli sitten jo paremmin toteutettu ja silloin YLEX:llä sai olla äänessä peräti n. tunnin ohjeman verran. 

Se mitä näiden mm. Yleisradionkin radio-ohjelmien poliittinen tarkoitus on ollut kutsua allekirjoittanut sinne puhumaan jokainen kerta salaliitoista. Mutta millään kerralla kutsuttavan henkilökohtaiset poliittiset mielipiteen eivät kuin saisi kuulua radiolähetyksen sisältöön ja dosentti Arto Luukkasen kohtelu YLE:llä kertoo jo suoraan, että millä tasolla Yleisradion sananvapaus politiikka on tänä päivänä. Se on jo apartheid tasolla, jossa toisinajattelijoiden mielipiteitä ei sallita. 


Kohudosentti Johan Bäckman on kertonut, kuinka Yleisradiolla olisi ns. oma musta lista, jonne on koottu ne monet suomalaiset toisinajattelijat, joita ei voida poliittisista syistä kutsua edes televisioon vieraaksi. Koska heidän poliittisten mielipiteiden pelättäisiin mm. vaikuttavan radio sekä tv-ohjelmien katsojiin/kuuntelijoihin.

Bäckmanin vierailu kun sai jopa Jari Sarasvuon vuonna 2014 esitetyn televisio-ohjelman lakkautumaan suomessa. Tämä kertoo jo suoraan sen, missä arvossa valtaeliitti edelleen pitää tätä olohuoneiden pyhää propaganda-laatikkoa.


Lähde:  http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185993-ohjelma-jota-yle-ei-voinut-lahettaa

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2014/03/sarasvuon-ohjelma-lopetettiin-backmanin.html