http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, helmikuuta 15, 2012

ACTA vastatuulessaVäärentämisen vastainen kauppasopimus ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) on tällähetkellä erittäin suuressa vastatuulessa Euroopan unionin sisällä. Koska nyt EU:n jäsenmaista Saksa, Puola, Belgia sekä Hollanti kieltäytyivät allekirjoittamasta sitä. Nyt Bulgaria liittyi joukkoon tiistaina.

Bulgarian ja Hollannin päätökset on tehty viime viikonloppuna pidettyjen Acta-vastaisten mielenosoitusten jälkeen, joita tapahtui eri puolilla Eurooppaa. Tuhannet ihmiset protestoivat lakia vastaan lähes 200 Euroopan kaupungin kaduilla. Myös Helsingissä pidettiin mielenosoitus.


Kuva Helsingissä 12.02.2012 järjestetystä ACTA mielenosoituksesta


Lainvastustajat sanovat kuitenkin, että sopimus on neuvoteltu pääosin salassa. Sillä saattaa olla myös tuhoisat seuraukset sananvapaudelle ja avoimelle internetille.

Suomi ja 21 muuta EU-maata allekirjoittivat kauppasopimuksen viime kuussa Tokiossa. EU-maiden lisäksi Yhdysvallat, Kanada, Japani ja Australia ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Ennen voimaantuloaan Acta on vielä esiteltävä europarlamentille, joten yksikään EU-maa ei ole vielä sitoutunut sopimukseen.

Lähde: Mikro PC