http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, marraskuuta 30, 2012

Tutkivan journalismin asiantuntija kertoo tutkiviin journalisteihin kohdistuvista uhistaGavin MacFadyen on Englantilaisen tutkivan journalismiliiton (Centre for Investigate Journalism) johtaja. Hän kertoo tässä RT:n tekemässä haastattelussa niistä monista uhista sekä vaikeuksista, joihin tutkivat journalistit joutuvat työssään.

MacFadyen kertoo, että silloin kun ollaan tekemisissä mahtisuurten korporaatioiden kanssa, niin nämä eliittijärjestöt pyrkivät tekemään kaikkensa saadakseen heidän laittomuuksista raportoivat toimittajat ja näihin taktiikoihin kuuluu olennaisesti tutkivien journalistien mustamaalauskampanjat. Heidän työnsaanti pyritään tekemään mahdottomaksi ja heistä levitellään usein perättömiä väitteitä monille heidän työnantajilleen, joissa vedotaan mm. perättömiin mielenvikaisuuksiin jne. Kyllä eliitin konstit ovat monet ja heiltä ei ideat ja konstit sitten lopu millään.

Tutkivan journalistin työ on MacFadyenin mukaan usein niin raskasta, että avioliitot kariutuvat hyvin helposti, koska kumppanit eivät enää kestä tutkivien journalisteihin kohdistunutta jatkuvaa painostusta. Samalla tutkivilla journalisteilla ei ole mitään ammatiliittoa tukemassa heidän toimintaansa. Mutta ilmiantajat ovat kuitenkin kaikista pahimmassa asemassa.