http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, marraskuuta 28, 2012

Internet sensuuria yritetään jälleen
Ensi viikolla Dubaissa järjestetään Kansainvälinen televistintäliiton ITU-konferenssi. Siellä yritetään hakea päätöstä internetin valvonnan hoitamisesta. Eli toisinsanoen nykyinen vapaa internet edelleen pelottaa maailmaneliittiä niin paljon, että verkkoliikenne on saatava vähintäänkin Kiinan kaltaisen sensuurin tasolle.

 
Lähes kaksi viikkoa kestävässä konferenssissa internetin vapautta puolustavat länsimaat joutuvat vääntämään kättä tiukempaa valvontaa tavoittelevien maiden kanssa. Sillä
suurin osa ITU:n 193 jäsenmaasta on ilmaissut halunsa, että YK:n alainen järjestö valvoisi internettiä. Tällä hetkellä internetin valvonta on kevyttä ja sitä lähinnä suorittaa internetin osoitteiden tunnuksia hallinnoiva ICANN, joka on voittoa tavoittelematon organisaatio.
Internetin valvonnan sälyttäminen juuri ITU:lle aiheuttaa myös kummastusta. Wall Street Journal -lehdessä kerrotaan, että vuonna 1865 perustettu liitto sai edellisen kerran aikaan viestintää koskevan sopimuksen vuonna 1988. Lehden mielestä internetin valvonnan osoittaminen ITU:lle on kuin antaisi stradivariuksen gorillalle.

  

Vapaa internet halutaan kahlita

Tällä hetkellä vapaa internet on liikaa illuminatista koostuvalle maailmaneliitille. Koska erityisesti ruohonjuuritason aktivismi on lisääntynyt viime-vuosina heidän mielestään hälyttävästi ja samaan aikaan näiden useiden valtioiden tiedusteluorganisaatiot joutuvat raportoimaan yhä useammasta aktivismitoiminnasta eteenpäin ja mitä enemmän porukkaa herää samaan aikaan juuri internetin ansiosta. Niin tämä verkkoliikenne tulee tästä syystä nyt saada täydellisen sensuurin alle ja tästä syystä täkä kyseinen ITU:n konferenssi pidetään. 

Yli 200-sivuinen sopimusluonnos sisältääkin runsaasti tiukennusehdotuksia. Monet ehdotukset ovat suututtaneet sananvapautta ja ihmisoikeuksia ajavat järjestöt. Mutta Euroopan unioini ja Yhdysvallat ovatkin ilmaisseet tukensa nykyiselle järjestelmälle. Koska molempien takana vaikuttaa tämä sama rikollinen maailmaneliitti

Esimerkiksi erään vuotaneen luonnoksen mukaan Venäjä haluaa antaa yksittäisille valtioille oikeuden muokata internetin sisältöjä ja rakenteita omien rajojen sisäpuolella. 

Arabivaltiot puolestaan haluavat internetin käyttäjille universaalin tunnistautumisjärjestelmän. Kehitysmaissa taas on herännyt ajatus velottaa sisällöntuottajia internet-liikenteestä.Tällä hetkellä yli 40 valtiota suodattaa internetin sisältöjä kansalaisiltaan, kertoo Toronton yliopiston politiikan professori Ronald Deibert. Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt totesi tässä kuussa, että internet on jo matkalla balkanisaatiota. Vaikka useat valtiot valvovatkin jo nyt tiukasti verkkoa, uusi sopimus antaisi lisää tukea toiminnalle.
Googlen johtoon kuuluva Vint Cerf pitää hallitusten valvontayrityksiä toivottomina.
- Nämä alituiset yritykset ovat vain merkki siitä, että tämä dinosauruslaji herneenkokoisine aivoineen ei vielä ole tajunnut olevansa kuollut, koska viesti ei ole vielä matkustanut ylös heidän pitkää kaulaansa pitkin, Cerf kertoi uutistoimisto Reutersille.

Vaikka enemmistö ITU-maista saisikin tahtonsa läpi Dubaissa, vapaan internetin puolustajat eivät usko radikaaleihin muutoksiin. Jotkut ehdotukset eivät tule toteutumaan, koska Yhdysvallat ja muut valtiot eivät hyväksy niitä, Yhdysvaltain delgaation johtaja Terry Kramer vakuuttelee.Illuminatin eliitti on aiemminkin jo julkisuudessa ilmaissut suuren huolensa ja pelkonsa internetistä. Kun heidän mukaansa sitä ei olisi saanut koskaan vapauttaa julkisille markkinoille. Mutta minkäs teet jo tässä vaiheessa kun kusi on jo omassa sukassa. Sen vuoksi esim. tämä saman kasvottoman eliitin ajama internetsensuuriin pyrkivä ACTA saatiin ajettua alas, koska Hollanti äänesti sen nurin. Mutta nyt tämän uuden yrityksen kanssa illut ovat aivan yhtä kusisessa paikassa kuin aiemminkin, koska nämä maat kuten Hollanti tietävät kyllä mistä tässä nyt yritetään ajaa uudelleen läpi, eli täydellistä internet-sensuuria.

Tämän potentiaalisten valtiollisten vastarinnan vuoksi sitten EU:n takana onkin jo paljon suurempia pahoja suunnitelmia käynnissä ja se on tuleva liittovaltion perustaminen. Sillä tätä hanketta ollaan ajettu eteenpäin kaikessa hiljaisuudessa ja ajatelkaapa sellaista tilannetta, että kun nämä nykyiset EU-maat lyödään saman lipun alle. Niin senhän jälkeen näiden monien järkevien maiden päätöksiä ei enää huomioida missään ja ne menettävät myös silloin äänioikeutensa. Joten eihän tässä ole enää kyse mistään muusta kuin fasismista. 

Lähde: YLE