http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, marraskuuta 29, 2012

Tutkijat varoittavat Terminator-leffojen tulevaisuudestaCambridgen yliopiston tutkijat ryhtyvät selvittämään, kuinka todennäköistä koneiden nousu kapinaan on. Terminator-elokuvien kauhukuviin ei kannata Cambridgen tutkijoiden mielestä suhtautua kevyesti. 

CSER:in kotisivut

Terminator-elokuvasarjassa Yhdysvaltain armeijan kehittämä Skynet-tietokoneverkko saavuttaa tietoisuuden ja kääntyy luojiaan vastaan. Se käynnistää ydinsodan ja orjuuttaa ihmiskunnan tappajaroboteillaan.
Nyt tällaista tulevaisuuden uhkakuvaa aletaan tutkia tosissaan Britanniassa.
Cambridgen yliopiston tutkijat aikovat perustaa "eksistentiaalisen riskin tutkimuskeskuksen" (Centre for the Study of Existential Risk, CSER), jonka tarkoituksena on muun muassa selvittää, kuinka todennäköistä koneiden nousu kapinaan todellisuudessa on. 


 
Hankkeen isät ovat filosofian professori Huw Price  Kosmologian ja astrofysiikan professori Martin ReesSekä Jann Tallinn, joka on yksi verkkopuhelupalvelu Skypen perustajista. 
 
Järkevän oloinen ennustus on, että joskus tämän tai ensi vuosisadan aikana älykkyys pakenee biologian rajoituksilta, Price arvioi.Välinpitämättömät robottivaltiaat
Tulevaisuuden robottivaltiaat eivät välttämättä ole pahantahtoisia, Price huomauttaa. Ihmisten asiat eivät vain yksinkertaisesti kiinnosta niitä. Yhdysvaltojen DARPA on kehitellyt taistelurobotteja jo monia vuosia ja suunnitelmana on aikanaan luoda kokonainen robottiarmeija. Joten ei tässä ainakaan USA:n armeijan osalta mistään robottien vallankumouksesta voida puhua ainakaan vielä. Sillä jonkunhan nuo robotit täytyy ensin ohjelmoida ja jos illuminatin pankkiirieliitti on puikoissa, niin valtaväestöähän ne lähtee näillä taisteluroboteilla lahtaamaan. 

Yhdysvaltojen armeijakin on myöntänyt, että nämä taistelurobotit soveltuvat hyvin esim. kaupunkiolosuhteisiin. Jossa muuten sisällissota tyylinen taisteluympäristö on muuten kovin vaikea voittaa. Mutta näillä ohjelmoiduilla metallihirviöillä kaupunkisodatkin ovat voitettavissa

Mutta yhtä myös nämä kaikki USA:n armeijan miehittämättömät taistelulentokoneet ovat myös suuri turvallisuusriski eripuolin maailmaa ja näillä lentokoneilla räiskitään jo päivästä toiseen mm. Pakistanissa.Lähde: AP-Independent-BBC