http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, marraskuuta 02, 2012

Isku Iraniin siirretty kesälle 2013Uusimpia tietoja lähi-idän hyökkäyksen suunnittelusta ja iskusta Iraniin on kantautunut uusia tietoja, että nyt USA:n ja Israelin välinen aikaikkuna ollaan siirretty jo ensi-vuoden kesään. Eli vuoteen 2013. Näin ollen Iraniin ei sitten hyökätä edes tämän vuoden puolella ja hyvä niin.


Israelin hallinto on julistanut kuluneen vuoden aikana uusia Iranin vastaisen sodan aikaikkunoita jo kolmesti, ja ainakin kolmesti niitä on jouduttu siirtämään eteenpäin. Ensimmäinen aikaikkuna koitti maaliskuussa Purim-juhlan aikaan, jonka jälkeen välitöntä hyökkäysuhaa siirrettiin kesäkuulle 2012.

Tämän jälkeen aikaikkuna Iranin vastaiselle sodalle ilmoitettiin lokakuulle ennen USA:n presidentinvaaleja - puhuttiin "lokakuun yllätyksestä' - mutta nyt lokakuun viimeisenä päivänä Israelin johto vahvistaa, ettei suursodalle Lähi-idässä ole mahdollisuuksia ja aikaikkunaa on siirretty 8-10 kuukautta vuoden 2013 kesään.


Länsimaiden armeijat ovatkin olleet hyökkäysasemissa niin Iranin, kuin sen tärkeimmän liittolaismaan Syyrian ympäristössä jo ainakin kuukauden verran. Kuukausi sitten järjestetty laivastoharjoitus Persianlahdella asetti lännen merivoimat taisteluvalmiuteen Iranin vastaisella merialueella ja reilu viikko sitten alkanut Israelin sekä Yhdysvaltain ohjustorjuntaharjoitus nosti Israelin täyteen sotavalmiuteen mahdollista "lokakuun yllätystä" varten. USA:lla on myös sodan vaatimat kolme ydinkäyttöistä supertukialusta Iranin vastaisella merialueella - lisäksi tuhansia lentokoneita ja yhteensä arviolta 150 000 sotilasta.


Samaan aikaan Turkki on ollut valheellisten väitösten siivittämien rajavälikohtausten jälkeen valmiina maahyökkäykseen Syyriaa vastaan ja toisaalla Jordanian sotavalmiutta on kohotettu Yhdysvaltojen ja Britannian toimesta. Israelin maavoimat ovat valmistautuneet niin eteläisellä kuin pohjoisella rintamalla sotatoimiin ja ohjustorjuntapattereita on asetettu valmiuteen. Syyrian ja Libanonin hajautusyritykset ovat jatkuneet kiivaina, mutta ponnisteluista huolimatta yleistilannetta ei ole saatu käännettyä suursodan sytyttämiselle myönteiseen suuntaan.

Jo kymmeniä kertoja kuluneiden vuorokausien aikana USA:n mediassa on puhuttu siitä, kuinka "lokakuun yllätys" olikin valtaisan hirmumyrskyn iskeminen - ei Iraniin ja Lähi-itään - vaan Yhdysvaltojen itärannikolle. Onkin perusteltua väittää, että viimeistään USA:n keskittyessä laajamittaisiin oman kansansa pelastus- ja jälleenrakennusponnisteluihin, myös ajatus suursodan käynnistämisestä Lähi-idässä on menettänyt Sandy-hirmumyrskyn myötä mahdollisuutensa.
The Telegraph uutisoi eilen tiistaina Israelin puolustusministeri Ehud Barakin antamasta lausunnosta, jonka mukaan Iran olisi yllättäen vetäytynyt ydinasetavoitteissa - mutta vain toistaiseksi. Israel ja USA ovat väittäneet toistuvasti Iranin tavoittelevan ydinasetta ja vain kuukausi sitten maat ehtivät jo väittää Iranin olevan enää vain kuukausien päässä tavoitteestaan. Näistä todisteettomista väitöksistä uutisoi myös Suomen valtamedia vain muutamia viikkoja sitten.
Mitään todisteita ydinaseohjelmasta ei kuitenkaan ole koskaan esitetty ja mm. Venäjä ja Kiina ovat sanoneet, ettei mistään ydinaseohjelmasta ole todisteita.

Myöskään YK:n atomijärjestö IAEA:lla ei ole ollut esittää todisteita ydinaseohjelmasta ja kaikki on perustunut ainoastaan sotahaukkojen väitöksiin. Näiden tarvittavien todisteiden puutteesta huolimatta EU ja USA ovat jatkuvasti asettaneet Irania vastaan kovia taloussodan keinoja - pakotteita, matkustuskieltoja ja varojen jäädytyksiä - joissa Suomikin on ollut mukana.

Barakin mukaan toistaiseksi Iranin eteenpäin siirtämä ydinaseohjelma pakottaa kuitenkin kohtaamaan Teheranin seuraavan kerran ensivuoden kesällä. Muutoin vastassa olisi Barakin mukaan ollut konflikti jo ennen Yhdysvaltojen presidentinvaaleja nyt lokakuussa. Aikaikkunan siirto tarkoittaa käytännössä 8-10 kuukauden aikalisää, Barak vahvisti The Telegraphille antamassaan haastattelussa.
Myös Israelin valtamediaan kuuluvat Ynet News ja Jerusalem Post komppaavat Barakin lausuntoa äänensävyllä, joka viittaa päätöksen suursodan aikaikkunan siirtymisestä nyt vahvistuneen. Ynet muistuttaa, että Netanyahu väläytti aikaikkunan siirtymistä jo syyskuun YK:n yleiskokoyksessa pitämässään puheessa, jolloin hän piirteli kuuluisaa sarjakuvapommia puheensa aikana.
Pääministeri Netanyahu on puolustellut tiistaina juuri ennen Ranskan vierailuaan tavoitetta Iranin saamisesta polvilleen ranskalaisessa sanomalehdessä Paris March. Hänen mukaansa arabimaat hyötyisivät tilanteesta, mikäli Iranilta pommitettaisiin sen sotilaallinen voima ja ydinohjelma.
Netanyahun mukaan vain viisi minuuttia pommitusten jälkeen arabimaissa huokahdettaisiin helpotuksesta ja huojennus leviäisi kautta alueen. Netanyahun mukaan Iran on varsin epäsuosittu arabimaissa.

Lähde: Verkkomedia