http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, maaliskuuta 08, 2012

Suurin aurinkomyrsky viiteen vuoteen lähestyy maataMaata lähestyy tällä hetkellä lähes suurin aurinkomyrsky viiteen vuoteen ja se aiheuttaa ennen kaikkea vaaratekijöitä mm. lentoliikenteeseen koska lentojen ohjaaminen tapahtuu GPS-paikantimen avulla. Joten jos satelliitit lakkaavat toimimasta niin näin lentoliikenteeseen tulee suuria häiriöitä jne.

Aurinkomyrsky alkaa tiistai-iltana n. klo 1.00 EST ja alkaa vaikuttaa tänne ja se kestää arviolta torstaihin EST klo 5.00 asti (0600 GMT and 1000 GMT.

Tiedemiehet ovat tietojen mukaan nyt varuillaan mitä tulee tapahtumaan torstaina kun äärettömän voimakkaat hiukkaset osuvat maahan 4 miljoonan mph voimakkuudella (6.4 milj. kph).

Täällä pohjoisella pallonpuoliskolla viime-aikoina nähdyt useat revontulet johtuvat juuri tästä aurinkomyrskystä.

Suurin haitta mitä tähän mennessä tiettävästi ainakin on havaittu on esim. tietoverkkojen kuten 3G-yhteyksien ääretön hitaus ja operaattoreilla on ollut ongelmia verkkojen kanssa. Samalla myös radioliikenteessä saattaa esiintyä laajoja häiriöitä.

Aiemmin maailmalla on suurempia aurinkomyrskyjä tapahtunut mm. vuonna 1989, jolloin Kanadan Quebecissa jäi yli 6 miljoonaa ihmistä ilman sähköä aurinkomyrskyn johdosta.

Tämä myös tietää sitä, että tulevaisuudessa nämä aurinkomyrskyt ovat lisääntymään päin ja esim. kaataessaan internetin palautuu mm. tämä tähän mennessä kasvanut sosiaalisen median kontaktiverkosto suoraan kiviaikakaudelle. Joten tästä syystä yhteydenpito muihin pitäisi myös onnistua myös ilman tietoverkkoja ja kännyköitä jne. Vaikka näissä potentiaalisissa ääriolosuhteissa poikkeustila olisi miltei väistämätön valtion taholta.Lähde: News Yahoo