http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, maaliskuuta 02, 2012

Facebookin sensuuriosasto paljastettuFacebookin salainen sensuurilista päätyi äskettäin internettiin kun eräs kyseisen hämäräyhtiön työntekijä päätti taistella nettijättiä vastaan. Facebook siis käyttää alihankkijoita, joiden työolot ovat aivan paskat sekä palkkaus jotain aivan naurettavaa tasoa.

Sensuurilistasta puhutaan yhtiön sisällä raamattuna.

Marokkonainen Amine Derkaoui, 21 vuotta on se henkilö joka vuoti tämän facebookin sensuurilistan, eli raamatun julkisuuteen. Derkaoui kertoi, että hän sai työstään palkkaa 1 dollaria/tunti.

Hän luovutti The Gawkerille muutamia sisäisiä dokumentteja joissa kerrotaan tarkemmin siitä minkälaista sisältöä facebook sensuroi, jota se ei halua käyttäjiensä näkevän.

Yritys jolle Derkaoui työskenteli sensorina on Kalifornialainen oDesk, joka hoitaa sisällön moderointia myös Googlella.

Facebookissa on sellainen asiakirja kuin "Abuse Standard Violations", joka kuvaa tarkkaan sen mitä Facebookiin sensuuriprikaati etsii sosiaalisesta mediasta, jota käyttää maailmanlaajuisesti yli 850 miljoonaa ihmistä.

Sensuurilista käsittää mm. holokaustin kieltämisen sekä graafiset kuvat alastomuudesta sekä rasistiset herjat ja monet muut asiat. Lakeja holokaustin kieltämistä vastaan on säädetty Itävallassa, Belgiassa, Bosnia-Hergovinassa, Tsekin tasavallassa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa, Israelissa, Liechensteinissa, Liettuassa, Luxemburgissa, Hollannissa, Puolassa, Portugalissa, Romaniassa, Espanjassa, Sveitsissä ja Euroopan Unionissa. Rangaistuksena voi olla vankeutta vuodesta kolmeen vuotta ja/tai sakkoja.
Sen sijaan marijuanan ja muiden huumeiden käyttöä esittävät kuvat ovat käypää julkaistavaa, paitsi jos kuvassa esiintyvä henkilö näyttää kasvattavan, myyvän tai ostavan marijuanaa tai muita huumeita.


"Taiteellinen alastomuus" käy, samoin koulutappeluita esittävät videot - paitsi jos video on postitettu tarkoituksessa nöyryyttää toista Facebookin käyttäjää.Eläinrääkkäystä saa esittää kuvina, jos sanoo ettei hyväksy sitä, samoin väkivaltaa.


"Se on kuin koko maailman viemäri, jossa pahuus ja saasta valuvat sinua kohti, ja sinun tehtäväsi on siivota viemäri"

paljastavat työntekijät tuntojaan.Näin bloggaajan näkökulmasta huomaamme selvästi kuinka internetin sananvapautta rajoittavat lait kuten SOPA, ACTA ja PIPA ovat menemässä eteenpäin maailmalla. ACTA:n kohdalla jo tämä äärimmäinen sopimuksen salailu kulisseissa paljasti jo heti, että jotain mätää siellä on jolloin ei voida enää puhua mistään normi patenttien suojaussopimuksesta.

Se on aivan päivänselvä asia, että EU:n tulevassa liittovaltiossa kaikki kansalaisaktivismi mikä leviää internetissä ja erityisti sosiaalisessa mediassa (facebook/twitter) tullaan ottamaan haltuun EU:n liittovaltion hallituksen toimesta. Voi jopa olla, että siinä missä holokaustin kieltäminen on jo rikos, niin uuden maailmanjärjestyksen kieltämisestä saattaa tulla myös vastaava rikos joka säädetään oikein EU:n liittovaltion lailla.

Mitäs se George Orwell sanoikaan:

“Countless millions will protest against the New World Order, and will die fighting it.”


Eli miljoonat ihmiset tulevat osoittamaan mieltänsä uutta maailmanjärjestystä vastan ja tulevat kuolemaan taistellessaan sitä vastaan.


Lähde:

Riikka Söyring/Verkkomedia

The Rawstory

Abuse Standard Violations

The Gawker