http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

Kaksi IMF:n maailmanlaajuista pankkiveroa tekee tuloaanKansainvälinen valuuttarahasto, IMF, haluaa globaalit pankkiverot rahoittamaan jo tehtyjä ja tulevia niin sanottuja talouden pelastuspaketteja. Todellisuudessa näillä "talouden pelastuspaketeilla" tarkoitetaan uuden maaailmanjärjestyksen taloudellista turvaamista ja illut ovat jo valmiina kaatamaan dollarin ja euron jopa tänä vuonna uuden maailmanvaluutan tieltä.

Kumpikin näistä uusista pankkiveroista tulisi koskemaan kaikkia pankki ja rahalaitoksia maailmanlaajuisesti. Ensimmäinen vero mikä otettaisiin käyttöön on yleisvero. Toinen vero otettaisiin laitoksien voittojen ja palkkionmaksujen mukaan. Suunnitelmien mukaan verot olisivat aluksi kaikille samat, mutta muuttuisivat jatkossa maksettavaksi riskin ja laitoksen koon mukaan eli riskin kasvaessa verokin kasvaisi. Suunnitelmat käyvät ilmi IMF:n salaisesta asiakirjasta, joka vuodettiin Englannin yleisradiolle BBC:lle.

Lisäksi IMF on nyt tuomassa esille, että pienemmät yritykset ja toimijat alkaisivat fuusioitumaan taloudenvakauttamistuen Financial Stability Contribution (FSC) avulla
, koska pienemmät toimijat joutuisivat maksamaan tulevaisuudessa isomman veron kuin isommat toimijat.

Toinen IMF:n ehdottamista veroista on taloudellisten toimien vero, Financial Activities Tax (FAT), joka koskisi yritysten voittoa ja bonuksia. Englannin valtiovarainministeri Alistair Darlingin mukaan IMF:n ehdotuksia tulisi ylistää, koska pankkien tulee antaa osansa yhteiskunnalle, jossa pankit toimivat. Valitettavasti pankeille kohdistuvat uudet verot nostaisivat palvelumaksuja tai lainan hintaa entisestään.Talouden pelastuspaketilla tarkoitetaan valtioiden budjetista yksityisille yrityksille annettavaa konkurssin estävää rahoitusta, tai kuten Suomessa, tukipaketilla valtio voi maksaa yrityksen asiakkaille osan menetetyistä rahoista takaisin. Pelastuspaketteja on viime aikoina annettu ympäri maailmaa pääasiassa suurimmille pankeille, koska tämän toimenpiteen väitetään estävän talouden heikentyminen. Tosiasiassa pelastuspaketit aiheuttavat moraalisen vaaran kannustamalla yhä suurempiin ja todennäköisesti pahasti tappiollisiin liiketaloudellisiin päätöksiin, koska suunnitelmien epäonnistuessa valtio tulee pelastamaan yrityksen tai yrityksen asiakkaat.

Tarkemmat suunnitelmat IMF julkaisee kesäkuussa G20-maiden kokouksessa.

lähde: infosota.fi

Guardian

BBC News