http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, huhtikuuta 08, 2010

Kirgisiassa kuohuuKirgisiassa pitkään jatkuneet mielenosoitukset päätyivät vallankaappaukseksi asti, jossa tietojen mukaan ammuttiin sotilaiden toimesta hengiltä yli 67 siviiliä.

Mielenosoittajajoukko valtasi päivän ja illan aikana Kirgisian valtiontelevision sekä parlamenttirakennuksen.Mutta suurin tilanne nähtiin siinä, kun mellakkapoliisit joutuivat pakenemaan kiviä heittelevää väkijoukkoa ja tästä näemme sen, että silloin kun on tarpeeksi väkeä paikalla niin mellakkapoliisitkin jäävät toiseksi ja jossain Kirgisiassa hallitus turvautuu lopulta siviilien ampumiseen mm. sotilaiden toimesta.


Kuvassa näkyy kuinka kaasukranaattien lisäksi sotilaat käyttivät rynnäkkökivääriä mielenosoittajia vastaan.

Koko tilanne Kirgisiassa alkoi menemään huonompaan suuntaan kun vallan otti 5-vuotta sitten Kurmanbek Bakijev, jonka vuodet yksinvaltiaana eivät ole saaneet puolelleen Kirgisialaisten luottamusta. Kun siinä samalla on työttömyys ja köyhyys lisääntynyt entisestään ja Kirgisiasta virtaa jatkuvasti laillisia ja laittomia siirtotyöläisiä Venäjälle, jota pidetään pikkuvaltion rikkaana isoveljenä. Kirgisian vähistä varoista jopa 45 prosenttia tulee juuri siirtotyöläisiltä. Venäjää kurittanut talouskriisi on kuitenkin syönyt liki kolmanneksen Kirgisian tuloista.

Kirgisiassa presidentti Bakijevin tyyli on herättänyt paljon vastustusta, kun taas Kazakstanissa presidentti Nursultan Nazarbajev on pitkän talouskasvun myötä kerännyt entistä suurempaa kansansuosiota.

Äärimmäinen esimerkki on Turkmenistan, jossa presidenttikultti on käytännössä uskonto ja maltillisetkin toisinajattelijat vaiennetaan nopeasti muun muassa pitkien vankilatuomioiden avulla. Ulkomaalaisia Turkmenistaniin ei päästetä lainkaan ilman paikallista opasta.