http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, huhtikuuta 09, 2010

Kirgisiassa täysi kaaos päälläKirgisiassa on tällä hetkellä päällä täysi kaaos ja sotilaat ovat jatkaneet siviilihenkilöiden tappamista. Heille on annettu poikkeustilan aikana oikeus ampua hengiltä mm. kaikki ryösteleviksi epäilevät ihmiset.Uutisten mukaan poliisit ovat ampuneet mielenosoittajia ja pukeutuneet siviiliasuihin. Jos muistellaan mitä tapahtui Etelä-Ossetiassa kun Georgialaisia siviilejä värvättiin tappojoukkoihin ja heille myös annettiin AK-47 rynnäkkökivääri, minkä jälkeen lyhyen koulutuksen jälkeen kävivät teurastamassa kokonaisen Etelä-Ossetialaisen kylän. Että voisi kuvitella, että varmasti moni köyhä Kirgisialainenkin olisi valmis pienestä korvauksesta tappamaan oman maansa kapinallisia mielenosoittajia.

Tuosta videosta kuitenkin näkee sen, että oli sitten viranomaisilla/armeijalla/poliisilla rynnäkkökiväärit hallussa ei se pysäytä tuollaista yli 50 000 ihmisen joukkoa joka on aseistautunut lähinnä pesäpallomailoilla ja muilla lyömäaseilla. Siinä joutui myös Kirgisialaiset mellakkapoliisit juoksemaan pakoon.Nyt Etelä-Kirgisiaan paenneella entisellä presidentti Kurmanbek Bakijevilla saattaa olla edessään Nicolae Ceauşescun kaltainen tuomio, koska hän ei ole onnistunut saamaan kansansa luottamusta puolelleen vimmeisen viiden vuoden aikana.

Nicolae Ceauşescun kohtaloksi koitui Romanian vallankumous ja siitä seuranneet
protestit ja mellakat jotka alkoivat Timişoarassa 17. joulukuuta.

Sotilaat avasivat tulen protestoijia kohtaan ja surmasivat noin 100 ihmistä. Iranin vierailunsa keskeyttänyt Ceauşescu piti TV-puheen 20. joulukuuta, jossa hän tuomitsi Timişoaran tapahtumat ja sanoi niitä ulkovaltojen tiedustelupalveluiden järjestämiksi. Timişoaran kansannousu levisi Sibiuun, Bukarestiin ja muualle.

Lopulta Ceauşescu joutui pakenemaan helikopterilla väkijoukon vallatessa hallintorakennusta. Hän päätyi Târgovişteen, jossa hänet tuomittiin vaimoineen sotaoikeudessa kuolemaan rikoksista valtiota vastaan, kansanmurhasta ja kansallisen talouden vaarantamisesta ja teloitettiin.