http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, helmikuuta 08, 2020

Malmin päivystyssairaalan lattiaremontin hinta voi paisua 10 miljoonaan euroon


Teksti: Teemu Vehkala

Helsingin, malmille 2014 syksyllä avattu päivystyssairaala on joutunut lattiaremontin kouriin, jonka kustannukset uhkaavat nyt paisua jopa 10 miljoonaan euroon.

Kaikkia alkoi kuulemma siitä kun vuonna 2016 ensin havaittiin, että lattiarakenteissa havaittiin kosteutta ylittäviä arvoja, kun matto alkoi kupruilla. 

Tuolloin Helsingin kaupunki ajautui remontin silloin teettäneen YIT:n kanssa riitaan remontin maksajasta.

Korjattava lattia pinta-ala on 10 000 neliökilometriä, kun koko sairaalan pinta-ala on 14 000 neliömetriä.


Jos kerta julkisten sairaaloiden lattiaremontti on noinkin kallis, niin silloinhan samalla logiikalla jos vaikka Kiinasta tilaisi jostain halpakaupasta pipoja alle euron hintaan, niin jos niihen painaisi tekstin MALMIN SAIRAALA, niin kyllähän se vähintäänkin sen jälkeen olisi sen melkein 1000,00 euroa per pipo arvoltaan.

Tämä on sama laskentakaava, koska jos tuon Malmin sairaalan huollettavan lattian pinta-ala on se 10 000 neliökilometriä, niin 10 miljoonaa euroa kun jakaa sillä 10 000 neliökilometrillä, niin tulee tuon neliön hinta, joka = 1000 euroa neliö.

Mutta tässä leikissä pelataankin usein veronmaksajien rahoilla, koska Suomen terveydenhuolto ei ole vielä ehditty tuhota tällä amerikan mallilla, joka tosin on vielä tulevaisuudessa se kauhukuva, että köyhät joutuvat jäämään ilman sairaalahoitoa, kun heillä ei enää tulevaisuudessa ole varaa Suomen silloisiin melkein täydellisesti yksityistettyihin terveyspalveluihin.

Lähteet: Helsingin uutiset