http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, huhtikuuta 28, 2014

Euroopassa on 4 miljoonaa koditonta ja 11 miljoonaa tyhjää asuntoaEuroopassa on tällä hetkellä 4,1 miljoonaa koditonta ja yli 11 miljoonaa tyhjää asuntoa.

Suurin osa näistä tyhjillään osuvista asunnoista kuuluu sijoittajille, jotka pitävät niitä tyhjillään odotellen niiden arvonnousua.

Yli kolme miljoonaa asuntoa on tyhjillään Espanjassa, reilut kaksi miljoonaa Ranskassa ja Italiassa, melkein kaksi Saksassa.  

 

Mikä muu tällaiseen on ajanut kuin jatkuva lisääntyvä ahneus. Voitot on saatava ja ne revitään jokainen kerta jonkun työttömän tai köyhän työntekijän selkänahasta.

Yritykset ja suuryhtiöt vetävät voittoja sekä johtajansa käärivät bonukset, kun potkitaan tarpeeksi työntekijöitä ulos mm. tehtaista ja kilpailutetaan työpaikat siirtämällä ne jonnekin Aasialaisiin hikipajoihin. Tämä on sitä todellista nollakasvua Euroopan rikkaissa teollisuusmaissa.

Jos tuolla kadulla jaettaisiin tuhansia euroja rajaa ja kerrottaisiin, että jokaista tuhannen euron summaa vastaan, joku 100 Suomalaista keskiluokkaista duunaria menettäisi työpaikan. Niin kuinka monella olisi moraalia vetää rahat ns. omaan liiviin.

Tämä sijoittajien kasinotalous toimii kapitalismin keinoin ja siinä aina joku häviää ja toinen voittaa.

Raha on todellisuudessa vain energiaa ja kaikki nämä rahalla saatavat hyödykkeet ovat oikeasti jo valmiiksi olemassa. Mutta tämä kapitalistinen sairas talousjärjestelmä, joka tähtää jatkuvaan talouskasvuun on rakennettu täysin järjettömällä systeemillä. Missä rikkaat rikastuvat entistäkin enemmän vain köyhien kustannuksella.


Koko maailmantalouden resurssithan perustuvat velkaan ja jokainen liikkeellä oleva raha on todellisuudessa jonkun toisen velkaa. 

Pankit luovat sitten uutta rahaa tyhjästä ilmasta, eli esim. miljoonan euron valtionobligaatioissa Euroopan Keskuspankilla on todellisuudessa vain 10 % tuosta lainasummasta holveissaan ja luo luotonlaajennuksella 900 000 euroa tyhjästä ilmasta ja lainaa esim. Suomen valtiolle, että lieneekö enää yllätys miksi Euromaiden valtiot vain velkaantuvat Suomea myöten.
Lähde: http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2014/02/24/euroopassa-on-4-miljoonaa-koditonta-ja-11-miljoonaa-tyhjaa-asuntoa/20142725/310?n=1