http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, huhtikuuta 26, 2012

ACTA sopimus jälleen vastatuulessa

Euroopan Unionin kauppakomissaari Karel de Gucht on kehoittanut europarlamenttia olemaan ratifioimatta ACTA-sopimusta ennen kuin Euroopan oikeusistuin ECJ on sen arvioinut. Europarlamentti äänesti kuitenkin 29. maaliskuuta, että sopimusta ei lähetä ECJ:n syynättäväksi. Useat kansalaisjärjestöt ovat vastustaneet voimakkaasti ACTA-sopimusta koska heidän mielestä se uhkaa ilmaisun- ja sananvapautta, oikeutta terveyteen, oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin ja tekijän materiaalisia ja moraalisia oikeuksia hyötyä kirjallisesta ja tieteellisestä työstään. Viimeistään siinä vaiheessa jos ACTA menee läpi paljastuu sekin totuus näistä monikansallisista tekijäinoikeusjärjestöistä, että ne ovatkin vain oman eduntavoittelevia monopoleja jotka ovat vielä tähän mennessä pystyneet naamioimaan oman toimintansa piilossa muulta julkisuudelta. Monopolit eivät koskaan olleetkaan muiden taiteilijoiden edunvalvontajärjestöjä vaan pyrkineet tuottamaan mahdollisimman paljon voittoa niiden omistajille ja mikä onkaan sen nerokkaampi tapa kerätä rahat kotiin kuin tehdä se "taiteilijoiden" kustannuksella.

Yhdysvalloissa tehty tutkimus The Sky is Rising on laskenut, että viihdeteollisuus (elokuvat, kirjat, musiikki, videot jne) on kasvanut 50% viimeisen vuosikymmenen aikana, vuoden 1995 luvusta 341 miljardia euroa vuoden 2010 lukemiin 567 miljardia euroa. Siinä tapauksessahan tekijäinoikeuslobbareiden saarnat piraattien vaikutuksista heikentyneeseen viihdeteollisuuteen ovat  täysin puutaheinää.


.


Kuitenkin ydinkysymys tässä ACTA-sopimuksessa on internetin sananvapaus ja sen tulevaisuus. Suuret valtaeliittitahot ovat kauhistuneita siitä miten valtaväestöt käyttävät internettiä mitä enemmissä määrin henkiseen heräämiseen ja näyttäisi siltä, että massojen herääminen vain voimistuu ja tätä he yrittävät jarruttaa hinnalla millä hyvänsä. Mistä sitten selittyy nämä kaikenmaailman SOPA, PIPA ja ACTA sopimukset joita tungetaan väkisin Yhdysvaltojen lisäksi EU:n jäsenvaltioiden käsiteltäväksi.

Televisioviihteessä erityisesti Suomessa kanaville on ostettu entistäkin enemmän väkivaltaisia poliisisarjoja joiden tehtävänä on vain lobata entistäkin enemmän tätä turvakameraromantiikkaan perustuvaa poliisivaltiota. Pallokamerathan löytyy jo nyt melkein jokaisesta suomen suurkaupungista ja kameroiden määrät sen kuin kasvavat.
 Lähde:  Riikka Söyring/Verkkomedia