http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, huhtikuuta 24, 2012

4G verkot ja etäluettavat sähkömittarit tekevät tuloaan 4G verkot tekevät tuloaan Suomeen ja näillä näkymin verkkojen rakentaminen alkaa vuoden 2014 alussa. Myytäväksi tulee toimilupia matalalla 800 megahertsin taajuusalueella, jossa kantoalue on pidempi ja tukiasemia tarvitaan vähemmän. Verkon rakentaminen on siten halvempaa ja se saadaan nopeammin koko maahan.Valtio tavoittelee huutokaupalla 100 miljoonan euron tuloja.


4G-verkot ovat kuitenkin terveysriski ja tästä ei teleoperaattorit puhu pätkääkään ja heidän takana olevat markkinamiehet korporaatioiden voimalla eivät suostu kertomaan totuutta näiden verkkojen radioaktiivisesta säteilystä. Jos haluaa säästyä säteilyltä niin kannattaa pysyä langallisissa verkkomalleissa.

Mutta siinä missä säteilee 3G ja 4G niin vuoteen 2013 mennessä yli 80 % Suomen kotitalouksista käyttää näitä etäluettavia sähkömittareita, jotka säteilevät radioaktiivisesti. Nämä etäluettavat sähkömittarit (älymittari/smartmeter)  korvaavat mekaaniset kilowattituntimittarit.

Etäluettavan sähkömittarin avulla sähköyhtiö voi tuoda asiakkailleen uusia palveluita, auttaa energian säästämisessä sekä tehostaa asiakaspalvelua. Mutta sitä mitä sähköyhtiöt eivät suostu kertomaan on näistä mittareista lähtevä radioaktiivinen säteily joka voi altistaa säteilysairauksiin.

Joten miksei näitä sitten voida nimetä "etäsäteilytysmittareiksi" joita ne oikeasti ovat. Lähde:  Kauppalehti Wikipedia