http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, lokakuuta 04, 2011

Turussa perustettiin valtakunnallinen kansanyhdistys Suomen puolestaTurussa järjestettiin sunnuntaina 2.10. Suomen Perustuslaillisen kansanyhdistyksen (SPK) perustamiskokous. Kyseessä on Suomen puolesta perustettu aatteellinen ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisliike. Useita kymmeniä ihmisiä saapui perustamaan EU-liittovaltioon sitoutumista vastustavan yhdistyksen, jonka vaatimuksena on myös maan taloushallinnon parlamentaarinen kehittäminen.

Sunnuntaina laadittiin perustamiskirja uudelle poliittisesti riippumattomalle kansanyhdistykselle, joka pyrkii toiminnallaan tukemaan mm. Suomen perustuslaillista itsemääräämisoikeutta, kansanvallan vahvistamista ja maamme sotilaallista liittoutumattomuutta. Suomen puolesta perustettu kansalaisliike uskoo Suomen kykyyn selvitä itsenäisenä kansakuntana myös tulevaisuuden maailmassa.

Puheenjohtajan tehtävään esitettiin yhteisestä toiveesta Olli Kingeliniä Turusta. Toiminnanjohtajaksi astui Janus Putkonen Porvoosta, sihteeriksi Jukka J. Rintala ja rahastonhoitajaksi Matti-Jussi Rautanen. Lisäksi hallitukseen tulivat Miko Salomaa, Mika Kortesalo ja Hansi Harjunharja.


Suomen puolesta! Ensimmäinen vaihe yhdistyksen perustamiseksi on tehty. Seuraavaksi sitten nähdään kuinka tarpeelliseksi yhdistyminen Suomen puolesta koetaan laajemmissa kansalaispiireissä.

Alueyhdistykset ja "jäsenparlamentti"

Yhdistyksen aatteellista toimintaa ohjaamaan päätettiin muodostaa "jäsenparlamentti" ja heti sunnuntaina lausuttiinkin lupaus jäsenistölle erittäin monipuolisista vaikutus- sekä osallistumismahdollisuuksista yhteisiä asioita suunnitellessa ja niistä päätettäessä. Jäsenparlamentiksi nimettyä toimintaa suunnitellaan parhaillaan ja sen työryhmät tulee kutsumaan koolle yhdistyksen hallitus.

Alueelliseen toimintaan on tarkoitus ryhtyä heti. Ensimmäinen yhdistyksen alueosasto on tarkoitus perustaa Helsinkiin 15.10. Pääkaupunkiseudulla tapahtuvan ensimmäisen kokoontumisen paikka ja kellonaika ilmoitettaneen lähipäivinä. Perusperiaattena pidetään sitä että kun kymmenen henkeä on ilmoittanut halukkuudesta alueosaston perustamisesta, se tullaan kutsumaan kokoon toiminnanjohtajan toimesta.

Tarvittavien resurssien hankkimiseksi päätettiin aloittaa tukikampanjat ja jäsenmaksujen kerääminen. Kalenterivuosittain maksettavan jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 20 euroa, josta 5 euroa korvamerkitään alueyhdistyksien käyttöön.

Yhdistyksen jäseneksi hyväksytään kaikki 15-vuotta täyttäneet kansalaisuudesta ja poliittisesta kannasta riippumatta.

Lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1356