http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, lokakuuta 08, 2011

IMF:n neuvonantaja: Globaaliin romahdukseen aikaa enää 2-3 viikkoaAika on loppumassa, varoitti Kansainvälisen valuuttarahaston neuvonantaja Robert Shapiro BBC:n haastattelussa perjantaina. Jos johtajat eivät keksi tehokasta suunnitelmaa euroalueen ongelmien ratkaisemiseksi, edessä on globaali talousromahdus 2-3 viikon kuluttua, Shapiro ilmoitti.

"Me puhumme maailman isoimmista pankeista, isoimmista pankeista Saksassa ja Ranskassa... Se leviää kaikkialle, koska globaali talousjärjestelmä on tiukasti yhteen sidottu. Kaikki nuo pankit ovat vastapuolia jokaiselle tärkeälle pankille Yhdysvalloissa, Britanniassa, Japanissa ja ympäri maailmaa". Shaphiro sanoi BBC:n haastattelussa.

Hän näkee, että vastassa on paljon pahempi kriisi kuin mikä puhkesi vuonna 2008. Kukaan ei hänen mukaansa myöskään tiedä tarkasti, minkälaisia sidoksia pankkien välillä vallitsee, joten tarkkaa ennustetta tulevasta on mahdotonta tehdä.

Haastattelussa mukana ollut Lordi Myrnes, joka on Englannin valtionvarainministeriön entinen sihteeri, toivoi kykenevänsä olemaan eri mieltä Shaphiron kanssa, mutta joutui toteamaan tilanteen ajautuneen kohti täydellistä myrskyä. Hän näkee luottokriisin syntyvän nopeasti ja maailman lainahanojen sulkeutuvan. Rahoitusalan jättirikkaat sijoittajat eivät enää sijoita pankkeihinsa, jotka eivät näin ollen voi myöntää lainoja markkinoille.