http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, lokakuuta 24, 2011

Säpo haluaa lisää valvontaa internettiin
Ruotsin
salainen poliisi (säpo) haluaa lisää valvontaa internettiin. Säpo haluaa myös lisävaltuuksia, jotka käsittävät esimerkiksi oikeuden muodostaa facebookkiin vakoiluryhmiä, jotka ovat naamioituina tietyn aatesuuntauksen ryhmiksi ja oikeuden tunkeutua yksityisten ihmisten tietokoneisiin.

Tällaiset lisäoikeudet ovat median mukaan positiivisia silloin, kun pitää saada kiinni erittäin vaarallisia ja moraalittomia henkilöitä, kuten esimerkiksi lapsipornon levittäjät ja käyttäjät, pedofiilirenkaan jäsenet sekä sarjamurhaajat.
Säpo perustelee lisäoikeuksien saamista sillä, että poliisilla olisi tehokkaammat mahdollisuudet ehkäistä ja jäljittää terrorismia. Todellisuudessa näitä urkintakeinoja hyödynnetään kuitenkin vain normikansalaisiin ja kansalaisaktiivien vakoiluun.Lisäoikeudet Internetin ja henkilökohtaisten tietokoneiden vakoilemiseksi, ovat kuitenkin mielestäni moraalittomia ja poliisin ammatti etiikan vastaisia. Edellä mainittua voidaan perustella sillä, että yksityisten ihmisten tietokoneiden urkinta loukkaa yksityisyyden suojaa ja esim. sosiaaliseen mediaan sijoitetut vakoiluryhmät ja muu Internet-liikenteen lisäurkinta voi rajoittaa ja loukata sananvapautta.
Säpo sanoo tarvitsevansa lisäoikeuksia terrorismia vastaan. Nyt kuitenkin täytyy yksilöidä ja perustella mikä on terrorismia? Taloustieteilijä professori Micahel Chossudovsky paljastaa teoksessaan War and globalisation, että muun muassa tiedustelupalvelu CIA on tukenut kansainvälistä terrorismia jo kahden vuosikymmenen ajan.

Päämääränä on ollut USA:n taloudellisen, poliittisen ja sotilaallisen valta-aseman vahvistaminen ja kansainvälisen hyväksynnän saavuttaminen doktriinilleen, joka on oikeus ”ennakoivaan sotaan”. Tietysti USA:n ystävävaltiot ovat liittyneet tukemaan USA:n pyrkimyksiä. Säpon esittämät lisäoikeudet estäisivät siis esimerkiksi USA:n ja sen kannattajien imperialististen tavoitteiden arvostelemisen ja humaaneihin menetelmiin perustuvan vastustamisen, jotka toiminnot kuuluvat kansalaisoikeuksiin ja oikeastaan velvollisuuksiin. On siis suhtauduttava kriittisesti massamedian sanomaan, sillä kulissit kätkevät taakseen usein salaisuuksia.

Lähde: