http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, lokakuuta 20, 2011

Turkulaisten mielenosoittajien teltat poistettiin toriltaViime sunnuntaista lähtien Turun torilla mielenilmausta pitäneet aktivistit kokivat suomen rahaeliitin voiman kun Turun kaupungin kiinteistöosasto päätti häätää mielenosoittajien teltan pois torilta. Kun vielä pari päivää aiemmin virkavalta kävi tarkastamassa telttojen paloturvallisuuden ja teltat läpäisivät sen.

Varsinais-Suomen poliisin komisario Kai Loukkaanhuhta kertoo, että poliisit saivat Turun kaupungilta virka-apupyynnön telttojen häätämiseksi. Telttojen poistosta huolimatta mielenosoittajat päättivät jatkaa mielenilmaustaan Kauppatorilla.

Haluamme käyttää mielenilmausoikeutta ilman, että meille osoitetaan joku paikka. Näin pidämme kiinni perustuslaillisista oikeuksistamme, Hansi Harjunharja perustelee.

Noin kymmenen hengen porukka yöpyi torilla taivasalla nukkuen.

– Meillä on alustoja, pressuja, vilttejä ja makuupusseja, Harjunharja kertoi illalla.

Loukkaanhuhta korostaa, että mielenosoittajien toiminta on täysin laillista.

– Yleisellä paikalla, esimerkiksi torilla pidetty mielenosoitus ei vaadi edes alueen omistajan lupaa. Kaupungilla ei siis ole mitään mielenosoittajia vastaan.

Hän toteaa myös, että mielenosoittajat ovat suhtautuneet asiallisesti ja rauhallisesti poliisin kanssa asiointiin.

Tempaus on osa maailmanlaajuista kansalaisaktivistien liikehdintää, jossa mielenosoittajat vastustavat kapitalismia ja velkavetoista rikkaiden rikastumista.Suomen korruptoitunut ja kasvoton eliitti ei kuitenkaan pidä siitä, että kansalaisaktivistit verkostoituvat keskenään toreilla ja tästä syystä mielenosoittajien majoittuminen mm. teltassa estetään poliisivoimin tapahtui se sitten minkä tahansa kunnan torin laidalla eduskuntatalon edustasta puhumattakaan.

Suomen korruptoitunut eliitti sai jo nenilleen vuoden 2010 alussa kun Marko Sihvonen piti sitkeän mielenosoituksensa ja sai verkostoitumaan satoja aktivisteja keskenään. Tämän johdosta Suomen kokoomus ja muut jotka olivat jo housuja myöten paskassa painoivat paniikkinappulaa ja myöhemmin eduskunta pistettiin vuokraamaan koko eduskuntatalon edustusalue nurmikkoa myöten. Jotta suomen kansalaisten mielenilmaisuvapaus sekä siihen kuuluva majoitus pystyttäisiin estämään jatkossa.Suomen kasvoton eliitti ei voi sitten muuta kuin vain pitää edelleen SUPO täydessä toimintavalmiudessa, jotta päästäisiin edes vähäsen jyvälle mitä ne suomen kansalaisaktiivit oikein puuhaavat.