http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, syyskuuta 30, 2011

NATO uhkaa avata tulen Kosovon ja Serbian välisellä rajallaYlitysasema, joka on aiemmin kuulunut Serbian hallintaan, vallattiin Kosovon poliisin toimesta kaksi viikkoa sitten. Kosovolaispoliiseja tukee länsiliittouman (NATO) joukot. Serbit vastasivat tilanteeseen rakentamalla barrikaadeja.

Perjantaina aamulla yli 100 KFOR-sotilasta saapui paikalle ja pakottivat serbit poistumaan. He uhkasivat käyttää tappavia voimatoimia ja sanoivat ampuvansa kaikkia jotka uhmaavat heidän käskyään. KFOR käski myös toimittajia poistumaan välittömästi alueelta.

Tilanne alueella on jännittynyt, mutta väkivallaton, serbien vetäytyessä ja ryhmittyessä läheisen sillan maastossa. NATO joukkojen haltuunsa ottama barrikaadi on vain yksi yhteensä puolen tusinasta, jotka serbit ovat rakentaneet alueelle. Tilanne on nyt odottava ja väkivaltaisuuksien eskaloituminen on mahdollista.

Russia Todayn toimittaja Alekdey Yaroshevsky kertoi serbiryhmän repivän alas tiekylttejä, jotka KFOR on asentanut – viestittäen taistelutahtonsa olevan kaikkea muuta kuin kadonnut.

Kiistelty alue Kosovska Mitrovica on jakautunut albaanien ja serbien kesken, ja kuten RT:n toimittajaryhmä todisti viime yönä, joukkiot ovat vahvistaneet barrikaadeja ja tehneet KFOR-joukkojen ja Kosovon poliisien joukkojen siirrot alueelle vaikeiksi.

NATO:n helikopterit tuovat kuitenkin taistelujoukkoja kiistellylle alueelle ja niiden kerrotaan lentävän rajanylitysaseman ylitse noin puolen tunnin välein.

Tilanteen kärjistyminen jatkuu kaksi päivää sen jälkeen, kun väkivaltaiset yhteenotot puhkesivat Pohjois-Kosovossa serbien ja NATO-joukkojen välillä. Kymmenien ihmisten kerrotaan haavoittuneen rajalla tapahtuneessa välikohtauksessa.

Keskiviikkona YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui hätäistunton New Yorkissa keskustelemaan tilanteesta, mutta epäonnistuivat tavoittamaan yhteistä näkemystä kriiistä.

Torstaina Kosovon sisäministeri Bajram Rexhepi sanoi ettö paikallisten serbien asettamat tiesulut tullaan purkamaan, mutta esitti toiveen, että albaaneistä pääosin muodostetut viranomaisyksiköt eivät ryhdy omin päin näihin toimiin.

Alunperin koko Jugoslavian sota käytiin NATO:n toimesta vuonna 1999 kun silloin vallassa ollut Jugoslavian presidentti Slobodan Milošević kieltäytyi luovuttamasta maansa uraania kansainvälisten yhtiöiden haltuun. Joten illuminatin gangsterit kostivat sen NATO:n pommituksilla ja saivat myös Miloševićin pois vallasta.

Lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1338