http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, syyskuuta 30, 2011

Verkkomedia haastaa Erkkomedian' - Ajankohtaisessa Kakkosessa 4.10.2011YLE:n Ajankohtainen Kakkonen on julkaissut ohjelmatiedot tulevan viikon lähetyksestä. Ensi viikon ohjelmassa käsitellään Verkkomedian esittämää haastetta valtamedialle ja kuullaan mm. päätoimittaja Janus Putkosen sekä toimittaja Riikka Söyringin ajatuksia riippumattoman kansalaismedian tarpeesta valtio- ja konsernimedian hallitsemassa Suomessa.

Ajankohtainen Kakkonen päätti selvittää mikä on netissä vauhdikkaasti kasvanut uutispalvelu ja millaisista aineksista tämä avointa kansalaismediaa toteuttava nettilehti koostuu. Sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia hyödyntävä uutispalvelu onkin levinnyt voimakkaasti – ja haasteemme on huomattu!

Verkkomedia on tarjonnut kuluneen kesän aikana lähinnä facebookin yhteisöpalvelusta uutisvinkkinsä saaneille lukijoilleen erilaisia uutisia ja tutkivaan journalismiin perustuvia näkemyksiä, kuin mihin konserniomisteisen ja valtiollisesti johdetun valtamedian hallitsemassa Suomessa on nykypäivinä totuttu.

Vanhalla sanomalehtimiesten toimialalla on siis tapahtumassa jotain uutta ja keskustelu valtamediasta sekä varsinkin sen moraalisesta tilasta on tarpeellista myös perinteisissä tiedotusvälineissä.

Lähde:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=1340