http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, toukokuuta 07, 2019

Poliisi kiinnostui Jaskarin vanhasta paritusepäilystä - Sillä välillä vaihdettiin työhuoneen lukko ja vietiin poliisilta kulkuluvat


Pari poliisimiestä on tällä hetkellä vastamassa Helsingin käräjäoikeudessa syytteisiin, joista heitä epäillään.

Kun kesällä vuonna 2017 Helsingin poliisin rikoskomisario Kari Lintilä poikkesi ruokakauppaan kotikulmillaan Laajasalossa. Hän törmäsi siellä yhteen työkaveriinsa.

Tuosta kohtaamisesta sitten alkoi outo tapahtumaketju, joka vei lopulta poliisit rikossyytteisiin ja samalla päättyi Lintilän yli 40 vuotta kestänyt ura poliisina, koska hän astui korruptoituneiden poliisien ja rikollisten varpaille.

Tämä Lintilän kolleega oli kysynyt vitsaillen rötösherrajahdista, mihin Lintilä taas oli vastannut, "etteivät sellaiset jutut tässä koneistossa etene".

"Siinähän kävi sitten niin kuin Jaskarin ja Vanhasen jutussa", kolleega vastasi.Tämä liittyi vuoden 2006 rikosepäilyyn, joka kohdistui silloisen Kokoomuksen puoluesihteerinä toimineen Harri Jaskariin (kuvassa), jota epäiltiin parituksesta. Hänen epäiltiin parittaneen silloista naisystäväänsä ja asiakkaina oli käynyt myös tuon ajan ministereitä jne.

Tuolloin myös Jaskarille luettiin syyte laittomasta uhkauksesta, kun hän oli baari-illan jälkeen jahdannut silloista naisystäväänsä veitsen kanssa ja uhannut tappaa.

Lopulta syyte nostettiin vain tappouhkauksesta, jolle oli myös silminnäkijä. 

Mutta miten silloinen pääministeri Matti Vanhanen liittyi asiaan ? 

Poliisit kohtasivat seuraavana syksynä, jolloin Lintilä kyseli tästä asiasta enemmän ja vanhempi konstaapeli kertoi käynnistään Jaskarin työsuhdeasunnolla Helsingissä Lapinlahdenkadulla toukokuussa 2006.Jaskarin ent. virolainen naisystävä myi asunnolla seksiä.

Kollega kertoi naisen antaneen poliisille nipun valokuvia, joiden joukossa oli kuva, jossa oli Jaskarin naisystävä, toinen nainen, Jaskari ja kaksi kokoomuksen huippupoliitikkoa Ilkka Kanerva ja Sauli Niinistö.

Vanhempi konstaapeli oli tuolloin kertonut Lintilälle, että silloinen väkivaltarikosyksikön päällikkö, nykyinen kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen olisi ilmoittanut Jaskarin paritusjutun tutkijoille käyneensä "kävelyllä pääministerin kanssa" ja paritustutkinnan loppuvan siihen.

Helsingin vapaamuurari-verkosto taisi puuttua jo tuossa vaiheessa asiaan ? Koska kokoomusministerien maine oli jo siinä vaiheessa, että maan sisäinen skandaali olisi syntynyt.

Lintilän mukaan työpari vahvisti hänelle tämän tarinan valokuvista ja kertoi uuttakin. Jaskarin jutussa oli myös tehty puhelinsalakuuntelua, ja näiden prostituoitujen puhelimiin oli laitettu salakuuntelu, kun he olivat yhdeydessä mm. Matti Vanhasen sekä Euroopan investointipankin varapääjohtaja Sauli Niinistön kanssa.

Lintilän mukaan työpari kertoi lisäksi, että Niinistö ja väkivaltarikosyksikön tuolloinen päällikkö Kari Tolvanen olisivat puhuneet näistä puhelinsalakuunteluista puhelimessa.

Uudet yksityiskohdat eivät kuitenkaan vähentäneet rikoskomisario Lintilän kiinnostusta vanhaan Jaskari-tutkintaan.

Lintilä tutustui myös tapauksen esitutkintapöytäkirjaan, paperinippuun, jonka väitetystä vuotamisesta hän joutui myöhemmin itse syytteeseen.

Samoihin aikoihin ainakin kolme toimittajaa oli kiinnostunut tästä vanhasta paritustutkinnasta.

Suomen Kuvalehti pyysi Jaskari-tutkinnan aloittanutta aineistoa Helsingin poliisilaitokselta loppuvuodesta 2017. Mutta rikostoimittaja Harri Nykänen jututti Jaskari-jutun alkuperäistä tutkinnanjohtajaa Seppo Sillanpäätä.

Iltalehden Juha Ristamäki lähestyi Kari Tolvasta.

Toimittajien kiinnostus tähän tapaukseen käynnisti poliisilaitoksella sitten operaation, joka paljastui Lintilälle maanantainaamuna 29. tammikuuta 2018.

Edellispäivänä Suomessa oli käyty presidentinvaalit, joissa Sauli Niinistö oli ottanut murskavoiton.

Saavuttuaan Pasilaan rikoskomisario Kari Lintilä huomasi, että hänen kulkulupansa ei enää toiminut ja työhuoneen lukko oli vaihdettu viikonlopun aikana.

Huone oli sinetöity odottamaan asiakirjojen, muistitikkujen ja tietokoneiden takavarikointia. 

Lintilä pidätettiin virasta ja seurasi lähes puolentoista vuoden tutkinta.

Häntä koskeva oikeudenkäynti kuitenkin päätettiin, että se käynnistyisi Helsingin käräjäoikeudessa vasta 6. toukokuutaSyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen (kuvassa) katsoo Lintilän luovuttaneen salassapidettävää Jaskari-tutkinnan aineistoa toimittajille ja rikkoneen näin virkasalaisuutta.


Oikeuteen joutuu myös Lintilän silloinen kolleega vanhempi konstaapeli. Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen katsoo hänen syyllistyneen Kari Tolvasen kunnian loukkaamiseen ja perättömään lausumaan. Tämä syyte perustuu siihen, mitä vanhempi konstaapeli kertoi Lintilää koskevan virkarikostutkinnan kuulusteluissa.

Vanhempi konstaapeli kertoi nähneensä poliitikkojen saunakuvan ja televalvontatiedot. Lisäksi hän vahvisti kuulusteluissa kuulleensa Tolvasen kertoneen "kävelystään pääministerin kanssa" ja paritustutkinnan lopettamisesta.

Poliisimies kertoi myös, että tuolloin hänet siirrettiin sivuun tutkinnasta. Vanhempi konstaapeli siis vahvisti kertoneensa, mitä Lintilä on sanonut hänen kertoneen. Siitä huolimatta myös Lintilä sai kunnianloukkaussyytteen kerrottuaan kuulusteluissa, mitä kolleega oli hänelle kertonut.

Lintilä on kertonut, että myös toinen Jaskarin asunnolla käynyt poliisi - Jaskari jutun päätutkija - vahvisti hänelle syksyllä 2017 tiedot poliitikkojen roolista tuossa vuoden 2006 tapahtumissa. Tälle keskustelulle oli Lintilän mukaan myös todistaja eli asunnolla käyneen poliisin nykyinen esimies, joka kuuli keskustelun.

Jaskarin asunnolla käynyt toinen poliisi on kiistänyt vahvistaneensa tietoja Lintilälle. Esimieskin on kiistänyt kuulleensa vahvistuksia saunavalokuvasta tai muustakaan. Hän on tosin korostanut, ettei kuunnellut keskustelua eikä muista tarkasti.

Myös vuonna 2006 tutkintaa johtaneet Kari Tolvanen ja Seppo Sillanpää ovat kiistäneet vanhaa Jaskari-tutkintaa koskevat väitteet.

KARI TOLVASEN mukaan esitetyt väitteet ovat taas "törkeää mustamaalaamista". Kun hänen mukaansa kyse ei voi olla erehdyksistä tai vääristä muistikuvista.

Entinen pääministeri Matti Vanhanen totesi Suomen Tietotoimistolle pitävänsä näitä väitteitä absurdina ja aivan vieraina. Samoin myös Ilkka Kanerva kertoi SK:lle, ettei tiedä asiasta mitään, joka on hänelle täysin käsittämätön. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastasi SK:lle sähköpostitse kohdanneensa presidentinvaalien alla törkykampanjoita, viittaatte ilmeisesti mediallekin tarjoiltuun. Minulla ei ole minkäänlaista yhteyttä mainitsemaanne rikosepäilyyn, ei itse tapahtumiin eikä niiden tutkintapresessiin.Mutta nyt eilen kun tätä asiaa käsiteltiin suljetuin ovin Helsingin käräjäoikeudessa, niin käräjäoikeuden salaisten oikeuspapereiden asianomaiset olivat Sauli Niinistö, Ilkka Kanerva ja Matti Vanhanen.

Suomen Kuvalehti onnistui kuitenkin jo jauhottamaan nämä kohutut osapuolet, joiden mielestä on törkeä kunnianloukkaus jos ei Suomen korruptoituneen hallinnon ministerit saa käydä Kokoomusedustajan virolaisen naisystävän luona ottamassa prostituutiopalveluita.Tätä touhuahan tässä maassa on harjoitettu iät ja ajat, mutta nyt kun yksi Suomen Kuvalehti paljastaakin, että ketkä kuuluisat valtionpäämiehet ovat käyneet niissä maksullisissa huorissa. 

Niin nyt he pelkäävät, että tässä menee näiden rötösherrojen maine. Ilmeisesti tämä kyseinen oikeudenkäyntikin piti siirtää taktisesti 6.5.2019, jotta Sauli Niinistö ehdittiin valita vielä sitä ennen uudelleen presidentiksi väärennetyillä murskaäänillä.

Nämä korruptoituneen eliitin miehet suojelevat toisiaan rikoksilta, koska he joutuvat jopa tuomareina suojelemaan vapaamuurariveljiensä rikoksia, jos vapaamuurarituomarille tällainen viesti annetaan.

Tästä syystä kokoomuksen puoluesihteeri saa harjoittaa paritusta ja se ei ole rikos. Mutta jos taas joku normi Suomen kansalainen laittaisi vaikka oman pikkubordellin pystyyn, niin siitä kyllä tulisi rikossyyte ja aina jopa vankilatuomio.

Laki ei ole todellakaan tässä maassa kaikille sama, koska nämä korruptoituneen eliitin rikolliset saavat mellastaa täällä miten tahtoo. Mutta on tuo maine heille niin tärkeä, ettei se pääse menemään, vaikka näitä heidän huorissa käyntejään saattaisi levitä julkisuuteen. 

Mutta totuushan on, että ei kokoomusminsiterikään niistä käynneistä itse maksa, vaan prostituutiokulut laskutetaan Kokoomuksen puoluetoimistolta jne. Keskustallakin nuo laskutukset tehdään aivan samoin. Nuo käynnit kuuluvat ministereiden luontaisetuihin.


Lähteet: Iltalehti

Suomen Kuvalehti