http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, elokuuta 10, 2011

Nuorille tarjottu rahaa mellakoinnista LeicesterissäInternetissä velloneiden huhujen mukaan useille nuorille oltaisiin tarjottu rahaa mellakoinnista Leicesterissä.

Monet brittinuoret kertoivat asiasta Twitter-palveluun lähettämissään viesteissä.

Twitter-viestien mukaan Leicesterissa asuneet nuoret olivat yrittäneet suojella yhteisöjään, mutta heille oli tarjottu rahaa vastineeksi siitä, että he aloittaisivat "verilöylyn". Mellakat kaupungin keskustassa alkoivat myöhemmin samana iltana.

Rahaa tarjonneet miehet väittivät olevansa journalisteja. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan voida PrisonPlanetin mukaan sanoa varmasti, onko tällaista tapahtunut. Vasta syytöksiä on esitetty.

Provokaattorien palkkaaminen ja valeasuisten poliisien käyttö mielenilmausten väkivaltaisen vaientamisen oikeuttamiseksi on kuitenkin yleinen käytäntö. Dokumentoituja esimerkkejä löytyy ainakin Britanniasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.Manchesterissa nuorisojoukot ottivat yhteen eilen illalla poliisin kanssa sekä ryöstelivät kauppoja ja sytyttivät tulipaloja.

Manchesterin poliisi on vahvistanut 47 henkilön pidätetyn ja kertonut aamulla pidätettävän lisää epäiltyjä.

Nottinghamissa useiden kymmenien miesten joukko sytytti tulipalon keskuspoliisiasemalle. Kukaan ei loukkaantunut palossa. Poliisi kertoi pidättäneensä kahdeksan ihmistä.

Lähde: Verkkomedia
STT-AFP-REUTERS