http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, elokuuta 11, 2011

Britannian pääministeri David Cameron haluaa sulkea sosiaalisen median mellakoiden ajaksiBritannian pääminsteri David Cameron haluaa sulkea sosiaalisen median Lontoossa jatkuneiden mellakoinnin ajaksi. Se siis tarkoittaisi, että Britannian hallitus sulkisi Facebookin ja Twitterin toiminnan koko Britanniassa.

Tällaista sosiaalisen median joukkosensuuria tehtiin mm. 2011 keväälläEgyptissä, jossa hallitus pyrki estämään massiivisten mielenilmauksien tiedonkulun internetissä. Mutta eivät tuossa kuitenkaan lopulta onnistuneet kun useat ihmiset kuvasivat kännykkäkameroillaan kun hallituksen ajoneuvot ajoivat mielenosoittajien yli ja latasivat nämä videot mm. youtubeen.

Lisäksi monet internetin palvelusivustot kuten Bambuser.com, mahdollistaa livekuvan lähettämisen reaaliajassa.Suomessa laajaa näkyvyyttä sai Marko Sihvosen 2010 keväinen mielenosoitus eduskuntatalolla jolloin aktivistit kuvasivat lähes kaiken paikanpäältä suoraan Bambuseriin. Vastaavaa tekniikkaa tullaan myös hyödyntämään jatkossa, mikäli Suomen virkavalta harjoittaa mielivaltaista sanavapauden riistoa eduskuntatalon edustalla.

Suomen poliittiselta eliitiltä meni kuitenkin 2010 jo kevään tapahtumien johdosta ms- paskat housuun ja tämän vuoksi eduskunta vuokrasi 2010 syksystä lähtien Helsingin kaupungilta koko eduskuntatalon edusalueen nurmikkoa myöten. Joten se voisi jatkossa estää pidempiaikaisten mielenosoitusten järjestämisen eduskuntatalon edessä.Tulevaisuudessa Sihvosen kaltaisten mielenosoitusten toteutuminen on siis hyvin epätodennäköistä eduskuntatalon edessä. Mutta vastaavia tapahtumia olisi hyvä olla myös jatkossa, koska vain tuon kaltainen suora toiminta kansalaisaktivistien taholta verkostoi aktiivit yhteen ja se nähtiin jo tuossa Sihvosen mielenosoituksessa, jonne tuli paikalle yhteensä satoja aktiiveja eri puolin Suomea. Kun n. parikymmentä jäi paikanpäälle 24/7 tukimielenosoittajaksi allekirjoittanut mukaan lukien.

Aktivistien ei siis olisi syytä jäädä kotiin makaamaan myös jatkossa vaan olisi tärkeää verkostoitua keskenään ja sosiaalinen media kuten facebook on erinomainen väline sitä varten.