http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, syyskuuta 27, 2010

Pentagon tuhosi everstiluutnantin kirjan koko ensimmäisen painoksenEverstiluutnantti Anthony Shaffer julkaisi äskettäin oikein paljastavan kirjan "Operation Dark Heat", jossa tuodaan julki salaisia tiedusteluoperaatioita Afghanistanista.

Kun Pentagonin sotilastiedustelu kuuli kirjan julkaisemisesta niin siellä päätettiin samantien tilata koko 10 000 kpl alkuperäispainos ja kirjat vietiin samantien tuhottavaksi.

Puolustusministeriö päätti ostaa ensimmäisen painoksen kirjasta, sillä se sisälsi tietoa joka saattaa vahingoittaa kansallista turvallisuutta, Pentagonin tiedottaja, everstiluutnantti April Cunningham sanoi.

Shaffer kertoo CNN:lle kuulleensa puolustusministeriön teosta perjantaina.

- Koko homma vaikuttaa kostolta, Shaffer sanoo CNN:lle.

- Se, että joku ostaa 10 000 kirjaa pimittääkseen tietoa tänä digitaalisena aikana on naurettavaa.

Kustantamo julkaisi jo toisen painoksen kirjasta, tosin siitä on sutattu yli sanoja, lauseita ja kokonaisia kappaleita.

- Se, mitä he ovat tehneet toiselle painokselle, se on hulluutta.

Pentagonin sensurointi kummastuttaa myös Shafferin asianajaja Mark Zaidia, joka kertoo armeijan reserviosaston hyväksyneen kirjan sisällön. Shaffer kertoo itse katsoneensa kustantajan kanssa hyvin tarkkaan, ettei kirjassa ole mitään arkaluontoista.

Ilmeisesti armeijan tiedusteluorganisaatio DIA sekä CIA ja NSA eivät kuitenkaan sisällöstä pitäneet. DIA:sta vastaava kenraaliluutnantti Ronald Burgess yritti kuukausien ajan saada kirjan nähtäväkseen ennen julkaisua.


Everstiluutnantti Andy Shaffer

Tiettävästi ainakin sata ennakkokappaletta päätyi maailmalle ennen sensuuria.

Pentagonin temppu nostikin ensimmäisen painoksen niteiden arvoa. Nettihuutokauppa Ebayssa myytiin yksi yli 2 000 dollarilla. Kirjan toisen painoksen listahinta on 26 dollaria.

Kipein piikki USA:n armeijan lihassa, Wikileaks, ilmoitti sunnuntaina Twitter-sivullaan, että kirjojen tuhoaminen oli turhaa.

- Polttakaa niin paljon kirjoja kuin haluatte, natsit. Meillä on jo kopio, viesti julisti ja linkitti CNN:n artikkeliin.
Kirjojen polttaminen valtion taholta oli myös suosittua Natsi-Saksassa.

Lähteet: Iltalehti.fi