http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, kesäkuuta 20, 2013

Suomessa tehty salaisia MK ULTRA kokeita Suomalaislapsilla jo 50-luvulla



Suojelupoliisin entinen päällikkö Seppo Tiitinen paljasti, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n toiminta oli aikanaan niin rajua, että siihen jouduttiin puuttumaan SUPO:n taholta.

MK ULTRA kokeita suomalaislapsilla

Vuonna 1958 ja 1960 Norjassa ja Itävallassa järjestettiin kesäleirejä lapsille, jonne osallistui myös suomesta lapsia. Monet heistä olivat lähtöisin Tampereelta.

CIA:n huippusalainen tutkimusohjelma MK ULTRA liittyi tähän Norjassa ja Itävallassa järjestettyyn kesäleiritoimintaan niin, että näille leireille osallistuville lapsille syötettiin heidän tietämättään vieraita huumausaineita (yleisin aine MK ULTRA kokeissa oli LSD).

Leirit järjestänyt kesäkylä CISV-järjestö ei kuitenkaan tiennyt mitään Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n toiminnasta kesäleireillään.

Suomen ulkoministeriön valtiosihteeri Matti Tuovinen kirjoitti aiheesta päiväkirjaansa aikanaan, että ulkoministeriössä ryhdyttiin toimenpiteisiin kyseisten tietojen tultua julki.



Tämä kyseinen artikkeli oli vain pelkästään tämän viikon maanantain (18.06.2013) Iltasanomissa ja siitä ei ollut internetissä mitään mainintaa, joka kertoo taas Suomen valtamedian linjasta näiden asioiden suhteen. On kuitenkin yllättävää, että entinen suojelupoliisin päällikkö uskaltaa pistää julkisuuteen näinkin arkoja tietoja, varsinkin tämän NSA:n skandaalin vanavedessä.

Lähteet: http://postimg.org/image/6ncunsv6r/
http://i.imgur.com/XEFzbip.jpg

Simola, M. (toim.), 2009. Ratakatu 12,
Rislakki, J. 2010. Paha Sektori, Suomi, J. (toim.) 2012.
Salaisuuksien vartija, Helsingin Sanomat,
www.foia.cia.gov